Φονιάς στα 14 για ασήμαντη αφορμή αλλά με βαθιά αιτία

«Αν μιλήσεις στους γονείς σου, θα σε πλακώσω στο ξύλο». Την ξεκάθαρη απειλή είχε στείλει ο 14χρονος Βασίλης, δράστης της δολοφονίας στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, σε άλλον συμμαθητή του πριν από έξι μήνες. Τα δύο παιδιά συνομιλούσαν μέσω της εφαρμογής viber και έπειτα από καβγά ο 14χρονος (μετέπειτα δολοφόνος) απείλησε ξεκάθαρα το φίλο του. Και δυστυχώς δεν ήταν η πρώτη φορά…

Μετά την αποκάλυψη του συγκλονιστικού εγκλήματος, τα στόματα «άνοιξαν» στη μικρή κοινωνία της Γέφυρας. Γονείς και παιδιά άρχισαν

να μιλούν για την επιθετική συμπεριφορά του 14χρονου δράστη. Ο ίδιος παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα bullying. Την ίδια άποψη ενστερνίζονται αρκετοί ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους σειρά καταθέσεων από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον του ανήλικου κατηγορούμενου.

«Το παιδί ήταν ζωηρό. Από τις καταθέσεις, ωστόσο, δεν προκύπτει να έχει κάνει ακρότητες στο παρελθόν. Το βέβαιο είναι ότι σε ένα βαθμό υπέφερε διότι συσσώρευε μέσα του όλα τα υποτιμητικά σχόλια που του έκαναν συμμαθητές του. Ο περίγυρός του νόμιζε ότι είναι πλάκα, αλλά εκείνος είχε επιβαρυνθεί ψυχολογικά. Τα μεσάνυχτα της Κυριακής εξερράγη, με τραγικό αποτέλεσμα. Σε ένα βαθμό πρόκειται για μια περίπτωση bulling. Χωρίς φυσικά αυτό να δικαιολογεί την πράξη του ούτε στο ελάχιστο. Αυτή τη στιγμή είναι σαν χαμένος», λέει ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Από τη δική του πλευρά, πατέρας που μίλησε στον «Ε.Τ.» αναφέρει ότι και το δικό του παιδί είχε δεχτεί φραστική επίθεση από το 14χρονο δράστη. «Είχαν μια διαφωνία για ασήμαντη αφορμή. Με μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου. Ο Βασίλης έδειχνε εκνευρισμένος και απείλησε καθαρά το παιδί μου, το οποίο φοβισμένο έσπευσε να σβήσει το μήνυμα», είπε στον «Ε.Τ.». Και άλλοι γονείς από τη Γέφυρα υποστηρίζουν πως ο 14χρονος Βασίλης είχε μια επιθετική συμπεριφορά.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα