ISIS: Ο μακελάρης του Ορλάντο είναι στρατιώτης μας

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) παραδέχτηκε επίσημα πως ο Ομάρ Ματίν που αιματοκύλισε το κλαμπ στο Ορλάντο της Φλόριντα ενήργησε για λογαριασμό του, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους των αμερικανικών αρχών.

Στην ανακοίνωση του ISIS -μέσω του ραδιοφώνου Albayan που απηχεί τις θέσεις των τζιχαντιστών- υποστηρίζεται ότι ο Ματίν ήταν «στρατιώτης του Χαλιφάτου».

Όπως μεταδίδει το Reuters στο επίσημο μήνυμα από το Ισλαμικό Κράτος αναφέρεται

ότι «ένας από τους στρατιώτες του χαλιφάτου στην Αμερική εκτέλεσε μια εισβολή στο σύστημα ασφαλείας καθώς κατάφερε να μπει σε μια σύναξη σταυροφόρων σε νυχτερινό κέντρο για ομοφυλόφιλους στο Ορλάντο της Φλόριντα… όπου σκότωσε και τραυμάτισε περισσότερους από 100 πριν σκοτωθεί και ο ίδιος».

Η επίθεση του Ματίν αποτελεί το φονικότερο περιστατικό με πυροβολισμούς στην ιστορία των ΗΠΑ και πλέον αποτελεί το πρώτο χτύπημα στην καρδιά των ΗΠΑ του Ισλαμικού Κράτους.

Η διεθνής κοινότητα είναι σοκαρισμένη με τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να βρίσκονται σε ύψιστο συναγερμό και το Ισλαμικό Κράτος να επαίρεται για την εν ψυχρώ δολοφονία 50 θαμώνων του νυχτερινού καταστήματος, στο οποίο σύχναζε η κοινότητα των ομοφυλόφιλων της περιοχής.

H γκέι κοινότητα των ΗΠΑ βρίσκεται στο στόχαστρο της ισλαμικής τρομοκρατίας, σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ την ώρα που το αμερικάνικο «Μπατακλάν» επαναφέρει στο προσκήνιο «καυτά» ζητήματα στις ΗΠΑ, όπως το θέμα της οπλοκατοχής και κυρίως το θέμα της ασφάλειας.

To FBI «πιάστηκε στον ύπνο»

Πώς ένας άνθρωπος γνωστός στο FBI για την υιοθέτηση εξτρεμιστικών θέσεων κατόρθωσε να αγοράσει όπλα και να περάσει στην πράξη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 50 ανθρώπους στο κλαμπ του Ορλάντο; Ελεύθερος και με λευκό ποινικό μητρώο, ο Ομάρ Μάτιν είχε στην κατοχή δύο άδειες οπλοκατοχής και έτσι μπόρεσε να αγοράσει, δύο ημέρες πριν από την επίθεση, ένα περίστροφο και ένα αυτόματο όπλο.

Πώς είναι δυνατόν το FBI να είχε ανακρίνει στο παρελθόν τον δράστη Ομάρ Ματίν και να τον άφησε να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια του; Τρεις ημέρες πριν το μακελειό, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι θα εξαπολύσουν επιθέσεις κι όμως οι αμερικανικές αρχές δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την τραγωδία. Ο δράστης ήταν εξοπλισμένος σαν «αστακός», αν και είχε στο παρελθόν τον είχε ανακρίνει το FBI σχετικά με τις διασυνδέσεις του με Αμερικανό τζιχαντιστή.

Σοκ προκαλεί μάλιστα η αποκάλυψη ότι ο Ματίν εργαζόταν για τη G4S, τη μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας του κόσμου, και οπλοφορούσε στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του, ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Ήταν ένοπλος φρουρός», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της G4S, ο Ντέιβιντ Σάτερφιλντ. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε πως ο Ματίν εργαζόταν στην G4S από την 10η Σεπτεμβρίου 2007.

Ψυχικά διαταραγμένο άτομο ήταν ο σφαγέας

Την ώρα που οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τυχόν συνεργάτες του δράστη που αιματοκύλησε το μπαρ, τα διεθνή ΜΜΕ αποκαλύπτουν πληροφορίες για την ψυχολογική του κατάσταση.

Ήταν τέτοιο το μένος του 29χρονος δράστη για τους ομοφυλόφιλους, που χαμογελούσε σαρκαστικά την ώρα που σκότωνε εν ψυχρώ τους πελάτες του μπαρ, σύμφωνα με μαρτυρίες. Μετά τις δηλώσεις της πρώην συζύγου του, Sitora Yusufiy, σύμφωνα με τις οποίες ο Ομάρ Ματίν είναι ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο, έρχεται και το FBI να επιβεβαιώσει ότι επρόκειτο για ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα.

Τι υποστηρίζει ο ιμάμης του δράστη

Στο Fort Pierce, περίπου 200 χιλιόμετρα νότια του Ορλάντο, βρίσκεται το τέμενος όπου προσευχόταν συχνά ο Ομάρ Ματίν τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο ιμάμης του υποστηρίζει ότι ο Ματίν ήταν ένας ήρεμος πιστός ο οποίος κρατούσε αποστάσεις από τους άλλους.

«Δεν είχε πολλούς φίλους», υποστηρίζει ο ιμάμης, ο οποίος διευθύνει το Ισλαμικό Κέντρο του Fort Pierce.

«Ερχόταν συχνά με τον μικρό γιο του τα απογεύματα για να προσευχηθεί και εν συνεχεία έφευγε. Προσευχόταν πολλές φορές την εβδομάδα. Την τελευταία φορά που τον είδα ήταν την περασμένη Παρασκευή. Ο Ομάρ Ματίν δεν έδειχνε κανένα σημάδι ριζοσπαστικοποίησης, ούτε είχε δείξει ποτέ την αποστροφή του στους ομοφυλόφιλους», επισημαίνει ο ιμάμης.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα