Φέρνει ανατροπές ο νέος Αθλητικός νόμος

Πολύ μεγάλες ανατροπές και ακόμη μεγαλύτερα... ξεβολέματα προβλέπει ο νέος Αθλητικός νόμος που δόθηκε προς διαβούλευση από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Αδριανό.

Μέσα στα 118 άρθρα του περιλαμβάνονται αλλαγές στο ποδόσφαιρο , τον ερχομό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου , αυστηρές ποινές για τη βία , νέο σύστημα εκλογής των οργάνων διαιτησίας αλλά και της ίδιας της διοίκησης της ΕΠΟ.

Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό βάζει τέλος στους προέδρους –δεινόσαυρους των αθλητικών Ομοσπονδιών , προβλέπει αυστηρότερες ποινές

για όσους έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών όπως και στους προπονητές τους ενώ φέρνει αλλαγές και στα προνόμια των αθλητών με επιτυχίες σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του φαινομένου της εμπορευματοποίησης αυτών.

Μερικές από τις καινοτομίες που αναφέρει:

- Αλλάζει το εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ. Γίνεται δημοκρατικότερο καθώς πλέον θα ψηφίζουν μόνο τα αθλητικά σωματεία και όχι οι ενώσεις.

- Αλλάζει ο τρόπος σύνθεσης της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και αυστηροποιούνται τα κριτήρια συμμετοχής στο νέο πενταμελές σχήμα τα 3/5 του οποίου θα προκύπτουν με κλήρωση.

- Περιορίζεται η θητεία των μελών διοικητικών συμβουλίων ομοσπονδιών και περιορίζει την θητεία του προέδρου σε μια ανανέωση , καταργείται η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και ρυθμίζονται ενιαία όλα τα δικαιοδοτικά όργανα των ομοσπονδιών.

- Προχωρά η συγχώνευση Ομοσπονδιών και τίθεται ως όριο η συμμετοχή τουλάχιστον 20 σωματείων σε κάθε αθλητική Ομοσπονδία.

- Αυστηρότερα μέτρα κατά της βίας. Εδώ ουσιαστικά χωρίζονται σε δύο κομμάτια. Το πρώτο αφορά την τήρηση των μέτρων τάξης με τις κάμερες να μπαίνουν σε όλα τα γήπεδα όπως και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και την κατάργηση της ελεύθερης εισόδου στα γήπεδα. Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με το κομμάτι των συνδέσμων όπου πλέον τα μέλη του Δ.Σ. έχουν ποινικές ευθύνες, απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων από τις ΑΑΕ σε συνδέσμους, αλλά και η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, φορείς αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους στον ιστότοπο opengov.gr και στη διεύθυνση : http://www.opengov.gr/cultureathl/?p=5237

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα