Έσκασε η βόμβα. Ποινική δίωξη σε 16 για εγκληματική οργάνωση

Ίσως είναι η χρυσή ευκαιρία να σπάσει το απόστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αρκεί να μην κάνουν πίσω οι δικαστές για άλλη μια φορά.

Βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για 16 συνολικά άτομα για την υπόθεση με τους στημένους αγώνες και τους εξαγορασμένους διαιτητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο άσκησε η Εισαγγελία Αθηνών.

Μεταξύ των κατηγορούμενων βρίσκονται επτά παράγοντες του ποδοσφαίρου, περιλαμβανομένων στελεχών της ΕΠΟ και εν ενεργεία διαιτητές. Αλλά

και δύο πρόεδροι ποδοσφαιρικών ΠΑΕ που φέρεται να είναι επικεφαλής της οργάνωσης.

Ανάμεσα στις κατηγορίες βρίσκονται αυτές της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, που διεξήγαγε την ερευνά που απαριθμεί 173 σελίδες, στο ελληνικό ποδόσφαιρο δρούσε οργανωμένη εγκληματική οργάνωση η οποία «έστηνε» διαιτητές αλλά και αγώνες.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, την αλλοίωση του αποτελέσματος σε συγκεκριμένους αγώνες και την εξαπάτηση του φίλαθλου κοινού που έπαιζε ποδοσφαιρικά στοιχήματα, καθώς και την αποκομιδή τεράστιων χρηματικών ποσών ως κέρδη.

Στο πόρισμα αναφέρονται εκβιαστικές κινήσεις και άλλες παράνομες ενέργειες που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση για να εξαναγκάσει διαιτητές να στήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα στην Καλαμάτα, του οποίου ανατινάχτηκε ο φούρνος που κατείχε, γιατί δεν δέχτηκε να υπακούσει στις εντολές της οργανωμένης συμμορίας.

Οι καμπάνες άρχισαν να βαράνε πολύ δυνατά στον Πειραιά κι όχι μόνο. Φαίνεται ότι οι εισαγγελείς έχουν δέσει την υπόθεση, τα στοιχεία είναι ατράνταχτα και κάποιοι ήδη θα χάσουν τον ύπνο τους. Για να μην πούμε και την ελευθερία τους, όσα λεφτά κι αν έχουν, όσους εκβιασμούς και απειλές κι αν εκτοξεύουν.

Ίσως είναι η χρυσή ευκαιρία να σπάσει το απόστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αρκεί να μην κάνουν πίσω οι δικαστές για άλλη μια φορά. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι και πριν δύο χρόνια είχε αρχίσει επιχείρηση κάθαρσης του ποδοσφαίρου και τελικά ο Μπέος έγινε… δήμαρχος.

Είμαστε σε μια χώρα που μπορεί ο επόμενος κατηγορούμενος για τη βρομιά στο ποδόσφαιρο να γίνει… πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
φούρνος ανατινάχτηκε καλαμάτα
Τυχαία Θέματα