Νομιμοποίηση αυθαιρέτων και οι αιώνιοι «ακάλυπτοι» στην ραδιοτηλεοπτική αγορά

Συνεχίζεται το παιχνίδι της Πολιτείας με τους καναλάρχες και ιδιοκτήτες ραδιοσταθμών για την επιχείρηση μονιμότητα και αδειοδότηση. Είκοσι πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης, οι τηλεοπτικές άδειες όχι μόνο παραμένουν προσωρινές – και σε αυτό σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ – αλλά και αυτοί οι ραδιοσταθμοί παίρνουν ανάλογο δρόμο.

Έτσι, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επιβεβαιώνει

την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί και στα ραδιόφωνα ό,τι ακριβώς συμβαίνει με τα κανάλια, μη παραχωρώντας άδειες λειτουργίας.

Όπως ακριβώς έγινε και στην τηλεόραση, η αρμοδιότητα για τον έλεγχο και την εποπτεία της εκπομπής τους περνάει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, στην οποία οι «προσωρινά λειτουργούντες νόμιμα» σταθμοί, που έχουν τη βεβαίωση λειτουργίας από το ΕΣΡ, θα πρέπει να καταθέσουν μέσα σε έξι μήνες δήλωση λειτουργίας με τα στοιχεία των κεραιών που εκπέμπουν το σήμα τους. Η ΕΕΤΤ θα παρακολουθεί την τήρηση των όρων εκπομπής στις συγκεκριμένες συχνότητές τους. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα