Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα

Μήνες τώρα, για να μην πούμε χρόνια, o ΣΥΡΙΖΑ αγκάλιαζε του μπαχαλάκηδες, έδινε πολιτικό προφίλ στους κουκουλοφόρους. Οι καταγγελίες για στήριξη των ανθρώπων αυτών που δεν έχουν ιδεολογία αλλά μόνο να καταστρέφουν και να επιτίθενται σε όποιον είναι αντίπαλος, ήταν πολλές αλλά πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ τις απέκρουε.

Ακόμη κι όταν οι κουκουλοφόροι έκαψαν την Αθήνα, ακόμη και όταν σκότωσαν τα παιδιά

στη Μαρφίν, ακόμη και όταν έκαναν τσιφλίκι τους τα Εξάρχεια, υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν: «Δεν πειράζει μωρέ, οργισμένα παιδιά είναι που τα τσάκισε η κρίση κι αυτά και τις οικογένειές τους». Όταν οι κουκουλοφόροι αναμείχθηκαν με Αγανακτισμένους και Χρυσαυγίτες στις διαδηλώσεις στις πλατείες, δεν έγινε τίποτε. Ήταν τότε που το κίνημα της επανάστασης χρησιμοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να ανέλθει σιγά – σιγά τα σκαλιά της εξουσίας.

Οι κουκουλοφόροι ήταν πάντα εδώ, μεγάλωσαν, πούρεψαν, άφησαν κληρονομιά σε άλλα πρόθυμα παιδαρέλια που δεν είχαν τίποτε να κάνουν παρά μόνο να καπνίζουν μπάφους και να σπάνε μαγαζιά. Μερικές φορές άνοιγαν και κανένα κεφάλι, αλλά... δεν έγινε και τίποτε. Τσιμέντωναν και κανέναν καθηγητή, διέλυαν καμιά σχολή αλλά η αριστερά της προόδου... αγρόν ηγόραζε. Άλλωστε, γιατί να κάνει κάτι. Οι κουκουλοφόροι ήταν και είναι το «μακρύ χέρι» της αριστεράς, εξ' ου και η διακριτική στήριξή τους, από βουλευτές και στελέχη. Μέχρι και τρομοκράτες υπερασπίστηκαν, δεν θα το έκαναν με τους μπαχαλάκηδες.

Η ΔΑΠ από την περασμένη Δευτέρα είχε στείλει επιστολή στον Γ. Πανούση όπου προειδοποιούσε ότι έχει πληροφορίες για επεισόδια. Γνώριζαν και στο ΑΠΘ και στην Αθήνα ότι οι κουκουλοφόροι ετοιμάζουν πανηγύρι καθώς αισθάνονται «προδομένοι» από την κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά». Όπως κι έγινε. Τα επεισόδια και οι ξυλοδαρμοί στη Θεσσαλονίκη είναι απλά η επιβεβαίωση ότι κάτι πολύ πιο σοβαρό «ψήνεται». Να μας το θυμηθείτε. Σύντομα θα θρηνήσουμε κάποιο θύμα. Το παιδί κάποιου ή ο πατέρας ενός νέου. Τώρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντιπολίτευση να πετάει πέτρες στην κυβέρνηση. Τώρα έχει την εξουσία, παίζει το παιχνίδι του, κανονίζει την ασφάλεια της χώρας, έχει την ευθύνη για νεκρούς, τραυματίες, επεισόδια.

Τώρα, όμως, θα θερίσει και τις θύελλες και να δούμε πώς θα το διαχειριστεί όταν θα πέσει κάτω ένας αθώος. Η ώρα δυστυχώς πλησιάζει και η κυβέρνηση της αριστεράς κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Κατασκευάζει εχθρούς για να καλύψει τις δικές της εγκληματικές ενέργειες, συνεχίζει να βλέπει τους κουκουλοφόρους ως «παραστρατημένα παιδιά» ή στην καλύτερη περίπτωση ως «εξοργισμένους με τα μνημόνια».

Η ώρα της κρίσης φτάνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πέσει στη Βουλή, θα ηττηθεί στα πεζοδρόμια. Από τους πολίτες που θα ξεσηκωθούν εναντίον του και από τους μπαχαλάκηδες που θα του ξεπληρώσουν τη «βοήθεια» που τους έδωσε τόσα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα