Έρχεται “τσεκούρι” στις αθλητικές επιχορηγήσεις

Συναγερμός για Αρμαγεδώνα στον ελληνικό αθλητισμό. Μέσα στις επόμενες ώρες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός αναμένεται να ανακοινώσει μείωση 50% στις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών σε σχέση με πέρυσι γεγονός που θα φέρει τεράστιες ανατροπές στον αθλητικό χάρτη της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Ανδριανός θα ενημερώσει επίσημα για τις προθέσεις της Πολιτείας στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το απόγευμα της Τρίτης (17/12) παρουσία όλων των προέδρων κι εκπροσώπων των αθλητικών Ομοσπονδιών.

Ήδη όμως οι

αντιδράσεις είναι έντονες αφού με τα μισά χρήματα από πέρυσι μπορούν μόνο να καλύψουν ελάχιστες ανάγκες πλην των παγίων .Σύμφωνα με πληροφορίες πρόεδρος εκ των μεγαλυτέρων ομοσπονδιών διαμήνυσε στον υφυπουργό Αθλητισμού ότι «εμείς με αυτά τα λεφτά δεν μπορούμε να στείλουμε αθλητές στο εξωτερικό. Θα κάνουμε κάποιους αγώνες στην Ελλάδα , θα πληρώσουμε και το προσωπικό μας και τέλος».

Ωστόσο στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν και προτάσεις κι από τις δυο πλευρές. Ήδη ακούγονται σχέδια για συγχωνεύσεις ομοσπονδιών που είναι συγγενείς όπως όσες έχουν ρακέτα (τένις, πινγκ πογκ,μπαντμιντον), κουπιά (Κωπηλασία, κανοε καγιακ) κ.ά Όπως επίσης στο τραπέζι θα πέσει πρόταση προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη ορισμένων Ομοσπονδιών που παράγουν έργο και φέρνουν αποτελέσματα με τις υπόλοιπες να συντηρούνται απλά .

Το σίγουρο είναι ότι αν δεν βρεθούν οι πόροι για να εκταμιευτούν τουλάχιστον τα περσινά χρήματα ο αθλητικός χάρτης στη χώρα μας θα αλλάξει εντυπωσιακά γυρίζοντας πολλά χρόνια πίσω

Keywords
Τυχαία Θέματα