«Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» με πρωταγωνιστή τον Παντελή Καψή

Νέο κύκλο αναγκών δημιουργεί η μετακόμιση της ΔΤ στο Ραδιομέγαρο. Αν και οι εργαζόμενοι επιστρέφουν ένας ένας στο αχανές κτίριο, οι ιθύνοντες, πολύ πιο μακριά και από τη Λεωφόρο Συγγρού σχεδιάζουν μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση με προσλήψεις μεγατόνων σε δυο δόσεις. Η πρώτη προκήρυξη θα αφορά στην πρόσληψη μόλις 300 εργαζομένων για τη νέα εταιρεία

με τις διαδικασίες «σκληρού» ΑΣΕΠ. Οι υπόλοιποι 300, όπως λένε οι πληροφορίες, θα προσληφθούν με μια δεύτερη προκήρυξη την Άνοιξη του 2014, όταν δηλαδή η χώρα θα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο οπότε ο «μπάρμπας στην Κορώνη» θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο. Στο μεσοδιάστημα θα πρέπει να εκταμιευθούν περί τις 650.000 ευρώ για τις ανάγκες κάλυψης της ελληνικής προεδρίας. Το ποσόν αρχικά είχε υπολογιστεί στις 980.000 ευρώ ενώ η μεταφορά στο Ραδιομέγαρο, προκάλεσε οικονομίες κλίμακας. Αμεσα θα ενεργοποιηθεί και το ανταποδοτικό τέλος, το ύψος του οποίου θα κινείται γύρω στα 3 ευρώ τον μήνα από 1ης Ιανουαρίου. Μάλιστα τις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να κατατεθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες με άλλη υπουργική απόφαση θα επιτραπεί η μετονομασία της ΔΤ σε ΝΕΡΙΤ στο τέλος του χρόνου σε ένα μεταβατικό στάδιο έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων και δημιουργίας νέου προγράμματος. Το πέρασμα από τη ΔΤ στη ΝΕΡΙΤ θα γίνει σε δύο ταχύτητες, μία στα χαρτιά την Πρωτοχρονιά και μία σε ότι αφορά το τηλεοπτικό προϊόν που βγαίνει στον αέρα, που θα ακολουθήσει τον Μάρτιο

Παράλληλα με τις προσλήψεις μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ θέλει να προχωρήσει στην πρόσληψη των συμβασιούχων σε ειδικότητες που με νόμο εξαιρέθηκαν από το ΑΣΕΠ, όπως δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, παραγωγοί και επιστημονικό προσωπικό. Εδώ αναμένεται ο κακός χαμός και ήδη έχουν πέσει τηλέφωνα πολύ υψηλά για τακτοποίηση συμβασιούχων ι στο τηλεοπτικό μόρφωμα του Παντελή Καψή, καθώς οι ήδη προσληφθέντες συμβασιούχοι, θεωρούν δεδομένη την πρόσληψη τους και στη ΝΕΡΙΤ.

Η ΝΕΡΙΤ οργανώνεται σε τέσσερις γενικές διευθύνσεις και εννέα διευθύνσεις. Δεν αναφέρεται αριθμός τηλεοπτικών καναλιών, αντιθέτως το πρόγραμμα εντάσσεται στη γενική διεύθυνση περιεχομένου ως ειδήσεις, τηλεόραση και ραδιόφωνο. Η ΕΡΤ 3 ουσιαστικά καταργείται. Για να κατευναστούν οι αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη, ο Παντελής Καψής δήλωσε πως θα υπάρχει μια διεύθυνση «περιφερειακού περιεχομένου» η οποία θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και θα παράγει τοπικό πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα