Θα πάνε για σκι οι τροικανοί και μετά θα συμφωνήσουν

Τελικά είχε δίκιο ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup, Τ. Βίζερ όταν έλεγε ότι πρώτα θα πάνε για σκι και μετά θα τα βρουν με την Αθήνα.

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα διακόπηκαν, ο Τόμσεν και η παρέα του φεύγουν και θα επιστρέψουν τον Ιανουάριο, χωρίς να έχουν κλειδώσει όλα τα θέματα. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης:

«Καταγράψαμε σημαντική πρόοδο και αισιοδοξούμε ότι μέχρι αύριο θα υπάρξει

συμφωνία καταρχάς στο euroworking group και στη συνέχεια στο Eurogroup εννοώντας ότι η ελληνική πλευρά αναμένει την Τρίτη την έγκριση του 1 δισ. ευρώ που εξαρτάται από την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ».

Ωστόσο αργά το βράδυ, εξερχόμενος του Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε πιο απαισιόδοξος και δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε τη δόση αύριο.

Λίγο πριν τις εννέα το βράδυ ο κ. Τόμσεν αποχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε: «Καταγράψαμε κάποια πρόοδο, θα επιστρέψουμε τον Ιανουάριο». Το μείζον θέμα, φυσικά είναι οι πλειστηριασμοί καθώς μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας δεν υπήρξε καμιά συμφωνία αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονταν. Δύο είναι τα σενάρια. Ή θα τα βρουν και η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς θα μπει στο νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ ή θα νομοθετήσει μονομερώς η κυβέρνηση καθώς σε 15 ημέρες τελειώνει η προστασία της πρώτης κατοικίας. Μονομερής ρύθμιση εκτιμάται ότι θα γίνει και για το ΦΠΑ εστίασης.

Για τα αμυντικά συστήματα λέγεται ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων για διατήρηση τριών εργοστασίων, παραμονή στην εταιρεία περίπου 500 εργαζομένων και μεταβατική περίοδο 12 μηνών εντός της οποίας η κρατική αμυντική βιομηχανία θα έχει εξαγωγική δυνατότητα.

Για όλα τα υπόλοιπα, καλό Γενάρη. Διότι, όπως όλα δείχνουν, οι τροικανοί δεν βιάζονται ιδιαίτερα, η ελληνική πλευρά έχει λεφτά να καλύψει το όποιο κενό υπάρχει, οπότε το μπρα ντε φερ θα συνεχιστεί και μετά τις γιορτές. Που να καταλάβουν ότι ο κόσμος σιχάθηκε να βλέπει αυτό το θεατρικό έργο

Keywords
Τυχαία Θέματα