Επίθεση τζιχαντιστών στην Γκρενόμπλ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και βρέθηκε αποκεφαλισμένος και αρκετοί τραυματίστηκαν, μετά από επίθεση σε εργοστάσιο κοντά στην Γκρενόμπλ. Στο σημείο βρέθηκε υψωμένη μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους. Ένας ύποπτος συνελήφθη και διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν συνεργοί.

Την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένα ή περισσότερα άτομα, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, εισέβαλαν στο εργοστάσιο, ενώ

στη συνέχεια σημειώθηκαν εκρήξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα κεφάλι καλυμμένο με αραβικές επιγραφές βρέθηκε στην περιοχή, κρεμασμένο σε συρματόπλεγμα. Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο εισέβαλαν στο εργοστάσιο και έπεσαν επάνω σε φιάλες αερίου για να προκαλέσουν έκρηξη. Σύμφωνα με άλλη πηγή, ένας από τους δράστες εισέβαλε στο εργοστάσιο κρατώντας ισλαμική σημαία και πυροδότησε γκαζάκια.

Το εργοστάσιο ανήκει στην Air Products, εταιρεία παραγωγής βιομηχανικού αερίου. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ μετέβη αμέσως στο εργοστάσιο Air Products στο Σεν-Κουεντέν-Φαλαβιέ, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Γκρενόμπλ. H AIR Products - στο εργοστάσιο της οποίας έγινε η επίθεση- είναι εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων, από τους μεγαλύτερους παραγωγούς βιομηχανικών αερίων (οξυγόνου, υδρογόνου) στον κόσμο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα επιστρέψει αμέσως μετά το μεσημέρι από τις Βρυξέλλες στο Παρίσι, όπου συγκαλείται επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας, ενώ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς ζήτησε άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας και «αυξημένη επαγρύπνηση» σε όλους τους «ευαίσθητους στόχους».

telegraph.co.uk, theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα