Επιμένει ο Τεντ Μάλοκ: Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ και να κάνει νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ

Να φύγει τώρα από την Ευρωζώνη καλεί την χώρας μας ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ υποστηρίζοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ακόμη και εκτός ευρώ.

Η Ελλάδα

πρέπει να εγκαταλείψει τώρα το ευρώ και να επαναχαράξει την δημοσιονομική και νομισματική πολιτική της, υποστήριξε ο κ. Μάλοκ, σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει, είναι να αποφύγει τη σύγκρουση με τους πιστωτές της Ευρωζώνης και να συμφωνήσει ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ, μέχρι να ανακτήσει την οικονομική ανεξαρτησία της και να βγει στις αγορές.

Ο Τεντ Μάλοκ εκτίμησε ότι η λειτουργία της Ευρωζώνης προκαλεί πολιτική αποσταθεροποίηση στα κράτη-μέλη της, που δεν μοιράζονται δίκαια τα οφέλη του ευρώ και προέβλεψε ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα θα έχει κάποια στιγμή την ίδια ισοτιμία με το δολάριο, «προφητεύοντας» ότι η Ευρωζώνη θα συρρικνωθεί.

Ακόμη, χαρακτήρισε μεγάλη υπερβολή και βαρύ χαρακτηρισμό του ιδίου από τους Ευρωπαίους ως «persona non grata», υπογραμμίζοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δέχεται υποδείξεις για τους πρέσβεις των ΗΠΑ που θα διορίσει ανά τον κόσμο.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα