Εν δυνάμει... Ιφιγένεια

Μεγάλη αγωνία επικρατεί από το πρωί σε όλη την Ελλάδα. Ούτε το Survivor δεν έχει τόση. Οι φήμες λένε, για ακόμη μια φορά, ότι ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος τα «έσπασαν», ότι δεν μιλάνε και ότι οι σχέσεις τους είναι πλέον τέτοιες που δεν μπορούν να είναι στην ίδια κυβέρνηση. Και όπως ξέρουμε στις περιπτώσεις αυτές ο υπουργός φεύγει και όχι ο πρωθυπουργός.

Αφορμή στάθηκε η εμπλοκή στη συμφωνία

και οι φήμες ότι ο Τσακαλώτος κάνει διαφορετικά από αυτά που του ζητά ο πρωθυπουργός του.

Και από τις δύο πλευρές λένε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η κυβέρνηση φέρεται να λέει ότι όλα θα κλείσουν και σύντομα και ότι ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να υπογράψει τη συμφωνία. Η πλευρά του υπουργού διαρρέει ότι επειδή ο Τσακαλώτος είναι... αριστερός, κρατάει αντίσταση και ζητά αλλαγές προς το θετικότερο των μέτρων που έτσι κι αλλιώς έχουν αποφασιστεί.

Ως... αριστερός και αρχηγός της ομάδας των «53» και ως «αντίπαλος» με τον Σκουρλέτη στο μέτρημα της αριστεροσύνης ο Τσακαλώτος δείχνει σκληρός και πρέπει να είναι προκειμένου να κρατήσει το ρόλο της αντιπολίτευσης εντός του κόμματος.

Είναι όμως «μουσίτσα» αφού πρόκειται περί κόλπου. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι υπάρχει όντως ένα αριστερόμετρο που μετρά καθημερινά και δίνει λόγο στην κοινωνία. Εκτιμούν ότι οι πολίτες κρίνουν τους υπουργούς ανάλογα με το πόσο είναι ή πόσο δείχνουν αριστεροί και γι' αυτό όλος αυτός ο πόνος που θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο «Σκουρλετοπόνος». Με απλά λόγια, όποιος περνά τον πήχη του τεράστιου υπουργού Πάνου, αυτός είναι αριστερός.

Έτσι, λοιπόν, και ο Τσακαλώτος αποφάσισε για ακόμη μια φορά να το παίξει λεβέντης. Όχι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Τσίπρα αλλά σε συνεννόηση μαζί του, όπως έκανε άλλωστε και ο Σκουρλέτης προ ημερών. Δηλαδή η κυβέρνηση υπογράφει τα πάντα, ο Τσίπρας είναι ο μεγάλος ηγέτης που παίρνει τις αποφάσεις, όμως, η διαπραγμάτευση πρέπει να κρατήσει πολύ ώστε να μαζευτεί πολύς... σανός. Ο Τσακαλώτος είναι ο δυσαρεστημένος... αριστερός που κάνει τα πάντα για να αλλάξουν οι σκληροί όροι. Που δεν λέει «ναι σε όλα» αλλά που μέχρι την τελευταία στιγμή πιέζει τους δανειστές γιατί έτσι πρέπει να κάνει ένας συνεπής αγωνιστής που έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι (τρομάρα του και τρομάρα μας).

Μούσι λοιπόν η δήθεν σύγκρουση. Τον ρόλο του καλού και του κακού μπάτσου παίζουν μπας και κοροϊδέψουν τον κόσμο. Ο δε Ευκλείδης τον παίζει μια χαρά. Με το σακίδιό του, το ατημέλητο ντύσιμό του, την μονίμως ξινή, αριστερή φάτσα του και τα δήθεν ελληνικά του. Βέβαια δεν καταλαβαίνει ότι μόλις κάνει τη δουλειά του Αλέξη αυτός θα τον στείλει για... βρούβες. Μια εν δυνάμει Ιφιγένεια είναι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα