«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για τον πρύτανη του ΑΠΘ

«Πόλεμος» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει για τα «μάτια» και τις πρακτικές του πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου.

Την ώρα που οκτώ εισαγγελικές έρευνες «τρέχουν» για τα πεπραγμένα της διοίκησης, η Νεολαία του Συνασπισμού με μία σκληρή ανακοίνωση στρέφεται εναντίον του «εκλεκτού παιδιού» της Κουμουνδούρου κ. Μυλόπουλου και κατ’ επέκταση κατά του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πολλές φορές έχει εκφράσει την πολιτική του στήριξη στον «κολλητό φίλο». πρύτανη του ΑΠΘ.

Άλλωστε, έχουν περάσει μόλις δύο μήνες από την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο ΑΠΘ, όπου συναντήθηκε με τον πρύτανη κ. Μυλόπουλο. Τότε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποδώσει τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για τον τρόπο διοίκησης του ΑΠΘ σε κύκλους που πολεμούν το δημόσιο πανεπιστήμιο. Ακριβώς την ίδια έκφραση υιοθετεί η Νεολαία του Συνασπισμού, στοχοποιώντας όμως τον κ. Μυλόπουλο, τον οποίον και καλεί να παραιτηθεί!!!

Αφορμή για την πολιτική παρέμβαση της Νεολαίας του Συνασπισμού δόθηκε με την κίνηση της διοίκησης Μυλόπουλου να στείλει έγγραφο στον εισαγγελέα ζητώντας την ουσιαστική παρέμβασή του. Από την πλευρά του ο εισαγγελέας άναψε το «πράσινο φως» στην Αστυνομία να λύσει με δυναμικό τρόπο την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Ιδρύματος. «Η επέμβαση των κατασταλτικών δυνάμεων σε πανεπιστημιακούς χώρους και εν μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή όσων θεωρούν πως υπερασπίζονται το δημόσιο πανεπιστήμιο. Αν τα θεσμικά όργανα αδυνατούν να υπερασπιστούν το δημόσιο πανεπιστήμιο, τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και το άσυλο, η μόνη αξιοπρεπής επιλογή που μένει είναι η παραίτηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Η Νεολαία του Συνασπισμού υπενθυμίζει (προφανώς στην Κουμουνδούρου και τον κ. Μυλόπουλο) ότι το σωματείο των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ βρίσκεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. «Ως Νεολαία Συνασπισμού Θεσσαλονίκης καταδικάζουμε κάθε πιθανή παρέμβαση εξωπανεπιστημιακών παραγόντων στο ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ όπως και ενδεχόμενη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους του. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων και δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, το άσυλο και τους απεργιακούς αγώνες με κάθε μέσο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, το κλαδικό σωματείο εργολαβικών υπαλλήλων καθαριότητας και φύλαξης Κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσε χθες μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Μυλόπουλου. Σύμφωνα με αυτή, ο πρύτανης παραβίασε το νόμο 3863/2010, ο οποίος ορίζει πως αν για δύο φορές ο εργολάβος δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, τότε ο δημόσιος φορέας που τον χρηματοδοτεί τον κηρύσσει έκπτωτο και πληρώνει ο ίδιος τους υπαλλήλους.

Εθελοντικός καθαρισμός

Για σήμερα το μεσημέρι οι Αρχές του ΑΠΘ έχουν ανακοινώσει εθελοντικό καθαρισμό στους χώρους του Ιδρύματος, καλώντας την πανεπιστημιακή κοινότητα να συμμετάσχει. Θα έχει ενδιαφέρον αν απέναντί τους βρεθούν οι απλήρωτοι εργολαβι

Keywords
Τυχαία Θέματα