Έλεος! Ο αποτυχημένος της ΔΕΗ στο τιμόνι των Αποκρατικοποιήσεων

 Αφού δεν έρχονται οι εμίρηδες έβαλαν έναν …Εμίρη

 

Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω κάνει η κυβέρνηση κι εκεί που λέμε δόξα το Θεό, αρχίζουμε να φωνάζουμε βόηθα Παναγία.

Κι αυτό το λέμε διότι ενώ άρχισε να πνέει ένας κάποιος άνεμος αισιοδοξίας με την απόφαση για τη Χαλυβουργία και τη σθεναρή στάση του κ. Σαμαρά σε άλλα ζητήματα, ξαφνικά μας ήρθε…ταμπλάς μόλις ακούσαμε τα ονόματα της νέας διοίκησης του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Πρόεδρος ο Τάκης Αθανασόπουλος, πρώην επικεφαλής της ΔΕΗ που έφυγε κακήν κακώς ως αποτυχημένος και διευθύνων σύμβουλος κάποιος… Εμίρης, κορυφαίο στέλεχος της Alpha Bank. Για τον πρώτο έχουμε γράψει πολλά και έχουμε πει περισσότερα, για το δεύτερο δεν τον ξέρουμε αλλά πρέπει να παρατηρήσουμε τα εξής:

1.      Είπαμε αμάν για να φύγει ο Μητρόπουλος που ήταν κορυφαίο στέλεχος της Eurobank και τώρα φορτωνόμαστε έναν ακόμη τραπεζικό; Πόσο διαφανής είναι μια τέτοια επιλογή και γιατί θα πρέπει –ακόμη κι αν είναι καθ’ όλα κύριος και άξιος- να λογοδοτεί η κυβέρνηση για ένα από τα… δεξιά χέρια του κ. Γ. Κωστόπουλου;

2.      Ελπίζουμε στην κυβέρνηση να έχουν χιούμορ και να διάλεξαν τον Γιάννη Εμίρη εξαιτίας του… επωνύμου του. Δηλαδή, σου λένε στην κυβέρνηση, αν οι εμίρηδες του Κατάρ έρθουν να συνομιλήσουν με έναν… ισάξιό τους Εμίρη, μπορεί να φέρουν και λεφτά. Υπάρχει και η άλλη ανάγνωση. Αφού δεν έρχονται οι εμίρηδες με επενδύσεις, ας βάλουμε έναν… Εμίρη να ξεγελάσουμε τον κόσμο.

Για τον Τάκη Αθανασόπουλο, τι να πει κανείς. Είχε μια επιτυχημένη καριέρα ως επικεφαλής στην Τογιότα και το 2007 κάποιοι φωστήρες της τότε κυβέρνησης Καραμανλή τον έκαναν επικεφαλής στη ΔΕΗ. Θα τον θυμούνται όλοι οι Έλληνες για τις συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια που ζητούσε αλλά και για την αδυναμία του να συμμαζέψει τα οικονομικά της Επιχείρησης και κυρίως τους ανεξέλεγκτους συνδικαλιστές του Φωτόπουλου. Δείτε ένα βίντεο που είχε προκαλέσει σάλο τότε:

Γράφαμε επίσης (14/06/2008) επί προεδρίας Αθανασόπουλου στη ΔΕΗ για να μη νομίζουν κάποιοι ότι δεν τα λέγαμε:

Έχουν χάσει τη μπάλα, ή μας δουλεύουν κανονικά;

«Σε αυτή την κυβέρνηση φαίνεται ότι έχουν χάσει κάθε μέτρο. Δεν εξηγούνται αλλιώς οι προκλητικές εμφανίσεις του προέδρου της ΔΕΗ, κ. Αθανασόπουλου που ζητάει αυξήσεις στα τιμολόγια πάνω από 23% σε 14 μήνες, και παράλληλα, εν μέσω θύελλας ακρίβειας και εμφανούς δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης για την συνεχή πτώση του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας, να έχει το θράσος να λέγει ότι τα τιμολόγια του ηλεκτρικού στην Ιταλία, είναι 86% ακριβότερα από τα ελληνικά. Ποιος φταίει κατά τον πρώην μάνατζερ της «Τογιότα», για όλα αυτά; Μα, και βέβαια οι καταναλωτές που προκαλούν το … φαινόμενο του θερμοκηπίου. Εκείνοι, λέει, δημιουργούν τη ζήτηση ενέργειας, άρα αυτοί πρέπει να επωμισθούν το κόστος των δικαιωμάτων εκπομπής.

Ας μας απαντήσει όμως ο κ. Αθανασόπουλος, σε κάτι άλλο: Δηλαδή, με τα σχέδιά του για νέους λιγνιτικούς σταθμούς θα μειωθούν οι εκπομπές ρύπων; Διότι, εμείς πιστεύουμε ότι με την άκρως ρυπογόν

Keywords
Τυχαία Θέματα