Εκπρολεταριοποίηση...

08:02 4/7/2017 - Πηγή: Antinews

Ασφαλώς η αφίσα του Πολάκη και το σχόλιό του για Σοβιετία που θα γίνει η Ελλάδα από τους Συριζανέλ, ήταν μια τρολιά για την οποία ο υπουργός θα μετανιώσει πικρά. Τον έχουν πάρει όλοι χαμπάρι και πλέον τον αντιμετωπίζουν ως τον κουζουλό της κυβέρνησης. Θα φτάσει κάποτε στο σημείο να μιλάει και να λένε «το είπε ο Πολάκης; Δεν έχει καμιά σημασία».

Όμως, όλη αυτή η κουβέντα σε σχέση με τη Σοβιετία, σε συνδυασμό με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της αριστεράς, ειδικά στον οικονομικό τομέα, μας βάζουν σε σκέψεις.

Βρε μπας κι έχουν στόχο την εκπρολεταριοποίηση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού; Βρε μπας και η ισοπέδωση προς τα κάτω είναι ένα ευρύτερο σχέδιο για να γίνουμε πράγματι μια σοβιετικού τύπου χώρα όπου όλοι θα είναι ίδιοι, όλοι θα παίρνουν τα ίδια και θα διοικεί μια κομματική νομενκλατούρα η οποία και θα νέμεται την εξουσία και τα φράγκα κατά το δοκούν;

Με αφορμή τα μνημόνια και τις πιέσεις των δανειστών ο Τσίπρας και η παρέα του έχουν πετσοκόψει μισθούς και συντάξεις κι έχουν επιβάλλει απίστευτα φορολογικά βάρη. Για παράδειγμα, μισθωτός που παίρνει 1.100 ευρώ ουσιαστικά στο τέλος του μήνα μένει με 400 ευρώ και τα υπόλοιπα πάνε σε φόρους και εισφορές.

Συνταξιούχοι των 2.000 ευρώ και άνω δεν υπάρχουν, ασχέτως αν πλήρωσαν απίστευτες εισφορές για να απολαύσουν καλύτερα γεράματα.

Ελεύθεροι επαγγελματίες πεινάνε, τα «λευκά κολάρα» έχουν διαλυθεί, φεύγουν στο εξωτερικό ή κλέβουν όπου μπορούν για να διασωθούν, για να επιβιώσουν.

Οι καταθέσεις έχουν μειωθεί δραματικά καθώς ό,τι βγάζει ο Έλληνας δεν αποταμιεύει πλέον αλλά τα δίνει για φόρους. Την ίδια στιγμή οι πολίτες έχουν ξεσπιτωθεί, έχουν γίνει πραγματικά γκαρσόνια και ξενοδόχοι για να φιλοξενήσουν ξένους τουρίστες, νόμιμα ή παράνομα. Ένα μεροκάματο να βγαίνει κι ας κοιμούνται και στα κοτέτσια.

Πρόκειται για έναν βίαιο μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας από την οποία απουσιάζει στην ουσία η αστική τάξη, δεν υπάρχει μεσαία τάξη. Υπάρχουν… προλετάριοι ή υποψήφιοι προλετάριοι, υπάρχει μια κομματική κάστα που απολαμβάνει αγαθά και υπάρχουν και οι πλούσιοι οι οποίοι ξέρουν να είναι πάντα με το γκουβέρνο και να απομυζούν τα πάντα αδιαφορώντας για τους κοινούς θνητούς.

Και τι ακολουθεί εξαιτίας της άφρονος πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ή από τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας ή ακόμη και από την απόλυτη συναίσθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει βαλκανική χώρα;

Ακολουθούν χιλιάδες κατασχέσεις, πωλήσεις ακινήτων, πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτων κατοικιών, λουκέτο σε επιχειρήσεις και χιλιάδες άνεργοι. Όμως, το κράτος είναι εδώ και ενισχύεται με κομματικούς στρατούς.

Όλα αυτά, σε οικονομικό επίπεδο, θυμίζουν πράγματι μια σοβιετικού τύπου χώρα όπου οι προλετάριοι θα είναι η πλειοψηφία και θα ζηλεύουν τους ελάχιστους εύπορους. Και μετά τη ζήλια ασφαλώς ακολουθεί πόλεμος τάξεων.

Η κυβέρνηση, όμως, επιχειρεί να αλλάξει βίαια την κοινωνία και σε άλλα επίπεδα. Με την αλλαγή της Παιδείας ή την αναθεώρηση της ιστορίας για παράδειγμα. Οι προλετάριοι δεν πρέπει να έχουν την κατάλληλη μόρφωση, δεν πρέπει να γνωρίζουν ιστορία ή θρησκεία. Εξ’ ου και όλη αυτή η ανόητη συζήτηση για το αν πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά μας τη Συννεφούλα ή τον Μπαγάσα. Αργά, αλλά σταθερά το Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει τα δεδομένα στα σχολεία μας και προχωρά επίσης σε μια μετάλλαξη της κοινωνίας μέσω της Παιδείας.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η κατασκευή εχθρών, η δημιουργία αντιπαλότητας εντός της κοινωνίας. Όταν π.χ. ο Μητσοτάκης μιλά για ακροαριστερή τρομοκρατία και ο Τσίπρας του απαντά για τον Λαμπράκη, τον Μανδηλαρά ή τον Πέτρουλα αυτό που επιδιώκει είναι να διχάσει. Όταν προκαλεί τον Κυριάκο να καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή κι αυτός το κάνει με μεγάλη χαρά, όμως, την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμη θυλάκους που υποστηρίζουν την αριστερή τρομοκρατία, τότε πράγματι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να διχάσει, να προκαλέσει εντάσεις, να χτίσει ταξικούς εχθρούς. Έτσι λειτουργεί μια σοσιαλιστική κοινωνία η οποία θέλει πειθήνια όργανα τους πολίτες της.

Οι εχθροί καθημερινοί για αποπροσανατολισμό. Ο Κυριάκος, ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας, ο Ντράγκι, ο Σόιμπλε, η Μέρκελ, όλοι αυτοί γίνονται εχθροί για να καταφέρει να πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον κόσμο γι’ αυτά που θέλει.

Βαθύ σκοτάδι υπάρχει πάνω από την ελληνική κοινωνία όσο είναι σε εξέλιξη η εκπρολεταριοποίηση. Όμως, δεν θα τους περάσει. Τα ελεύθερα social media, το ίντερνετ που μπορεί κανείς να δει και να μάθει τα πάντα δεν θα αφήσουν τη χώρα να καταντήσει το όραμα του Πολάκη.

Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που ψάχνει το βηματισμό της. Μακριά από τη δημιουργία μιας Σοβιετίας, όπως κάποιοι ονειρεύονται.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα