Έγκλημα και Τιμωρία

Η επιστροφή των ελεγκτών στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις σηματοδοτεί μια νέα σκληρή φάση για την οικονομία και την κοινωνία, η οποία θα προσδιορίσει και τις πολιτικές εξελίξεις.

Και είναι σαφές πως όταν επιστρέφει ο “δολοφόνος” στον τόπο του εγκλήματος, συνήθως, το έγκλημα είναι πιο βίαιο.

Αν τεθούν και πάλι μη ρεαλιστικοί, υψηλοί στόχοι, είναι βέβαιο ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει ταχύτατα και σύντομα θα επιστρέψουμε στον φαύλο κύκλο

όπου διαπιστώνονται δημοσιονομικά κενά, τα οποία επιβάλλουν νέα μέτρα, τα οποία φέρνουν νέα ύφεση, η οποία... οδηγεί σε νέα δημοσιονομικά κενά και νέα μέτρα.

Είναι όμως σε κάθε περίπτωση ξεκάθαρο, πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η αποτυχία θα έχει όνομα και επίθετο: Αλέξης Τσίπρας.

Το χάος που βλέπουμε όλοι στην αγορά και την πραγματική οικονομία είναι πρόδηλο από πού προέρχεται. Από την κεντρική εξουσία που αντί νυχθημερόν να ασχολείται με το πώς θα θέσει σε τροχιά εκκίνησης την οικονομία, αναλώνεται με τη Ζωή, τον Λαφαζάνη και τα άλλα ultra επαναστατημένα παιδιά, που άλλο στη ζωή τους δεν έμαθαν πέρα από τις κομματικές ίντριγκες και διαδικασίες. Λες και οι ζωές 11 εκατομμυρίων Ελλήνων δεν έχουν καμία αξία μπροστά στην ιδεολογική καθαρότητα μερικών εκατοντάδων βαρεμένων τύπων που στελεχώνουν το κυβερνητικό κόμμα.

Η κυβέρνηση στρατηγική εδώ και 6 μήνες νόμιζε πως κέρδιζε χρόνο. Αυτό που έκανε στην πραγματικότητα είναι να ξοδεύει χρόνο και χρήμα εις βάρος του ελληνικού λαού.

Ο μεγάλος Ρώσος συγγραφέας Φιοντόρ Ντοστογιέφσκ(1821-1881) στο πασίγνωστο μυθιστόρημα του "Έγκλημα και Τιμωρία" ανατέμνει την ανθρώπινη ψυχή που βρίσκεται σε οριακές καταστάσεις, όπως όταν εγκληματεί αφαιρώντας ανθρώπινες ζωές. Γι’ αυτό τον απασχόλησαν τα κίνητρα της εγκληματικής πράξης και η δυνατότητα λύτρωσης της ψυχής του ανθρώπου από την ειδεχθή πράξη του, είτε διέπραξε έγκλημα που διώκεται ποινικά, είτε έγκλημα για πολιτικούς λόγους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει την απόλυτη ευθύνη για την οριακή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και μαζί ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Η χρεοκοπία, το κούρεμα καταθέσεων, η απόλυτη εξαθλίωση βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι.

Η κυβέρνηση έχει ήδη εγκληματήσει. Και η τιμωρία της πλησιάζει.

Όπως όμως και στο “Έγκλημα και Τιμωρία” η χειρότερη τιμωρία “για τον εγκληματία” έρχεται αργότερα, όταν συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει την εγκληματική του πράξη και να παίξει το ρόλο του μεγάλου, του σπουδαίου, του “ανθρώπου που άλλαξε την Ελλάδα και την Ευρώπη, όπως είχε σχεδιάσει κι όπως έκαναν τόσοι μεγάλοι άντρες της Ιστορίας, που εγκλημάτησαν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα