Ετοιμαστείτε για τις «πουτινιές» α λα Ελληνικά

Τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης είναι αυτά που τα τελευταία χρόνια προκάλεσαν την κοινή γνώμη. Θαλασσοδάνεια, στημένη ενημέρωση, παραπληροφόρηση, σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία, εκβιασμοί, διαφημίσεις και τόσα άλλα φαινόμενα της παθογένειας του πολιτικού και μιντιακού συστήματος.

Κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με όλα αυτά και είναι απολύτως σωστό να ξεκινήσει μια επιχείρηση «καθαρά χέρια» από την κυβέρνηση ή από το Δικαιοσύνη για να δούμε π.χ. πώς πήραν δάνεια οι μιντιάρχες, αν τα πλήρωσαν, αν συνεχίζουν να τα πληρώνουν κι αν «φέσωσαν» τις τράπεζες

γιατί το έκαναν; Είχαν περιουσία; Πλήρωναν τους εργαζόμενούς τους, τα ασφαλιστικά ταμεία; Ή έκαναν περιουσίες, τις έβγαλαν στο εξωτερικό και ζουν μια ζωή και κότα χωρίς να αισθάνονται απειλή;

Είχαμε γράψει πριν μερικούς μήνες ότι όταν δεν θα υπάρξει άρτος η κυβέρνηση Τσίπρα θα δώσει θέαμα στο κοινό που διψά για κάθαρση, αλλά των άλλων όχι τη δική του. Ζητά φυλακίσεις, λουκέτα, διαπόμπευση ακόμη και εκείνων που έπεσαν έξω και δεν είναι λαμόγια. Αρκεί να είναι τρανταχτά ονόματα, να γίνουν εξάστηλα στις εφημερίδες και βορά στα ιντερνετικά μέσα ενημέρωσης. Αρκεί τα δελτία των 8 να δείξουν εικόνες με βραχιολάκια και να αποθεώσουν τον Τσίπρα που βάζει φυλακή τα λαμόγια.

Μ’ ένα σμπάρο δύο τριγόνια. Ο κόσμος θα κάνει σαν χαζό παιδί που του δίνεις καραμέλα για να ξεχάσει την πείνα του και ο Τσίπρας θα φαντάζει σαν τον μεγάλο ηγέτη που τόλμησε αυτό που δεν τόλμησαν οι άλλοι.

Είναι μια γνωστή μέθοδος από τη Ρωσία του Πούτιν ο οποίος τσάκισε τους ολιγάρχες που δεν ήταν δικοί του και είτε έφτιαξε άλλους είτε έστησε ένα δικό του κράτος στο οποίο βασιλεύει ο εκβιασμός, ο εκφοβισμός, οι δολοφονίες, η ελεγχόμενη ενημέρωση. Απλά ελεύθερα μίντια δεν υπάρχουν διότι δεν τολμούν να πουν λέξη.

Αυτό ακριβώς το κράτος στήνει και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα πρώτα σημάδια άρχισαν να εμφανίζονται. Για παράδειγμα το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ που ελέγχεται από αριστερών αντιλήψεων συνταξιούχους δημοσιογράφους. Πρόσφατα παρέπεμψε δημοσιογράφο γιατί έγραψε στο facebook για δημοσιογράφο της Αυγής ότι πρέπει να την φτύνεις όπου την βλέπεις. Αμέσως παρενέβησαν οι Ροβεσπιέροι του ΣΥΡΙΖΑ να τον καταδικάσουν παραβλέποντας ότι ο «αριστερός» δημοσιογράφος Δελαστίκ είπε ότι το 40% του λαού που ψήφισε «ναι» είναι γερμανοτσολιάδες και άλλα χειρότερα.

Τρανό παράδειγμα ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες. Εντάξει, να πληρώσουν οι καναλάρχες αλλά ποιος θα πάρει μέρος στο διαγωνισμό με αρχική τιμή 8 εκατ. ευρώ; Το πιο πιθανό είναι να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις που έτσι κι αλλιώς χρωστούν 1 δις και να μην πάρει ούτε ευρώ το κράτος. Θα μείνουν και μερικές χιλιάδες άνεργοι να φτύνουν όποιον Συριζαίο βρίσκουν. Και τι θα γίνει με την τηλεόραση; Είναι το δεύτερο μέρος της εγκαθίδρυσης του κράτους του ΣΥΡΙΖΑ. Κλείνουμε τα διαπλεκόμενα κανάλια και στήνουμε τη νέα, αριστερή διαπλοκή. Ήδη στο παρασκήνιο ακούγεται ότι επιχειρηματίες που στήριξαν τον Τσίπρα προεκλογικά και όχι μόνο θα θελήσουν να πάρουν τις 3-4 τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας. Δηλαδή ο Γιαννακόπουλος, ο Αγγελόπουλος, ο Κουρής ή κάποιοι μεγαλόσχημοι δημοσιογράφοι με… αριστερή αύρα και δύο τρία άλλα λαμόγια της αγοράς θα αντικαταστήσουν τον Ψυχάρη, τον Μπόμπολα, τον Κοντομηνά. Εκτός αν κάποιοι στο Μαξίμου τα έχουν… βρει με ορισμένους από αυτούς, όχι με λίγα ανταλλάγματα.

Το τρίτο μέρος του σχεδίου είναι αυτό του εκβιασμού. Έχουν καμιά 300αριά φακέλους ο Παπαγγελόπουλος, ο Νικολούδης και δύο τρεις άλλοι και η κυβέρνηση άρχισε τα τηλέφωνα στα ονόματα που αναφέρονται. Όχι για διώξεις που μπορούν να αποδειχθούν αλλά και για απλά… πταίσματα ή για κατηγορίες που έχουν παραγραφεί. «Μην κουνηθείτε, στηρίξτε Αλέξη τώρα που έγινε μνημονιακός, δώστε του δύναμη στις εκλογές και μετά από αυτές κι εμείς θα ξεχάσουμε τις… αμαρτίες σας και δεν θα σας διαπομπεύσουμε», είναι τα λόγια που χρησιμοποιεί.

Τις επόμενες εβδομάδες θα δουν πολλά τα ματάκια μας. Μπορεί να δούμε και «βραχιολάκια» επί δικαίων και αδίκων. Μπορεί από Σεπτέμβρη, όταν ο κόσμος θα τρέχει να πληρώσει σχεδόν 30 δις ευρώ σε φόρους μέχρι το τέλος της χρονιάς, να δούμε θεαματικές κινήσεις. Άλλωστε, το Κολοσσαίο ήταν πάντα τόπος αναψυχής ακόμη και για τους φτωχούς.

Αλλά έχει πολύ πλάκα να δούμε κι άλλα: Όπως π.χ. θα πάνε φυλακή οι Συριζαίοι που κατέστρεψαν την οικονομία τους τελευταίους έξι μήνες; Θα πάει φυλακή και κανένας άλλος εκτός από τον Βαρουφάκη που σύντομα θα μετρά τα άστρα από τον Κορυδαλλό γιατί πάντα χρειάζεται μια ανθρωποθυσία; Θα πάνε φυλακή και τα λαμόγια της ενημέρωσης που έχουν και πολλές επιχειρηματικές εμπλοκές και που κερδίζουν από διάφορες ρυθμίσεις και διευθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένης νομικής ομάδας που τον στηρίζει;

Θα την γλιτώσουν οι νέοι Αυριανιστές που έχουν απλώσει δίχτυα στο Μαξίμου και περιμένουν την ανταπόδοση;

Τελικά θα διαλύσει ο Τσίπρας το κράτος διαπλοκής για να φτιάξει το δικό του ελεγχόμενο «μαγαζάκι» στο οποίο λόγο θα έχουν μόνο οι κυβερνητικοί και οι αντιφρονούντες θα καταδικάζονται με συνοπτικές διαδικασίες; Θα έχουν τρεις τέσσερις ΕΡΤ και κανάλια της Βουλής για «αντικειμενική» ενημέρωση αντί του Mega; Ποιοι θα είναι οι νέοι Πρετεντέρηδες του ΣΥΡΙΖΑ; Τους έχουμε ήδη δει να ξημεροβραδιάζονται στα τηλεπαράθυρα.

Γι’ αυτό δεν ανησυχεί ο Αλέξης. Κρατά στα χέρια του φακέλους, έχει την αναίδεια να κυνηγήσει ακόμη και εκείνους που είναι έντιμοι αν και δεν είναι αριστεροί. Θα δούνε πολλά τα ματάκια μας μέχρι τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Ο Τσίπρας πήρε τα μαθήματά του και μετατρέπεται σε… Έλληνα Πούτιν. Ετοιμαστείτε για τις «πουτινιές» α λα Ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα