Η τροικα επιστρεφει ως κουαρτετο, λεει ο ξενος τυπος...

14:31 27/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Έπειτα από ένα χρόνο απουσίας, η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα ως κουαρτέτο, σχολιάζει ο ξένος Τύπος την ώρα...
που δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro επισημαίνει ότι, μπορεί τα τεχνικά κλιμάκια να ξεκινήσουν τις συνομιλίες με την ελληνική ηγεσία εντός των επόμενων ωρών, ωστόσο οι επικεφαλής της αποστολής - της ΕΚΤ, του ΔΝΤ,
της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης- ενδέχεται να καθυστερήσουν μια- δυο μέρες, αλλά η άφιξή τους θα γίνει το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, πολλά γερμανικά δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι εκτός από τους εκπροσώπους της τρόικας που θα έρθουν στη χώρα μας, έρχεται να προστεθεί κι ένας καινούριος: Αυτός του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Η άφιξη του κουαρτέτου αναμένεται εντός τις επόμενες ώρες, σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Le Figaro
Ύστερα από ένα χρόνο απουσίας στην Ελλάδα, η τρόικα επιστρέφει, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, σχολιάζοντας πως τα τεχνικά κλιμάκια -ΕΚΤ, ΕΕ και ΔΝΤ- έπρεπε ήδη να έχουν αρχίσει να φτάνουν στην Αθήνα από το Σαββατοκύριακο. Οι συνομιλίες μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων και της ελληνικής ηγεσίας για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία των Βρυξελλών που θα ανοίξει το δρόμο για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα αρχίσουν σήμερα, δήλωσε από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Ωστόσο, οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων μπορεί να καθυστερήσουν μια ή δυό μέρες, θα βρίσκονται όμως στην Αθήνα πριν από την Πέμπτη, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Spiegel
Αυτή την εβδομάδα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα η οποία επιστρέφει ως κουαρτέτο, γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel περιγράφοντας έναν έναν τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, ESM) ξεκινώντας από τον Ιρλανδό Ντέκλαν Κοστέλο εκ μέρους της Κομισιόν. Για την εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου το Spiegel επισημαίνει ότι ξέρει την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και τις χώρες της κρίσης, μιας και απεστάλη το 2012 στην Κύπρο μετά την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Στη συνέχεια ασχολείται με το Γερμανό Ράσμους Ρίφερ για λογαριασμό της ΕΚΤ, ο οποίος χαρακτηρίζεται από το Spiegel «διακριτικός». Και τέλος, όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό, ο «καινούργιος», ο Ιταλός Νίκολα Τζιαμαριόλι εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.
Keywords
Τυχαία Θέματα