Δύσβατο το μονοπάτι για το “πράσινο ΟΑΚΑ”

Επανέρχεται στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό το σενάριο «στέγη στο ΟΑΚΑ» που φαίνεται πως έχει στο μυαλό του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Μόνο που αυτή τη φορά δεν πρόκειται μόνο για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό αλλά και τον ποδοσφαιρικό (χωρίς να αποκλείονται και τα υπόλοιπα τμήματα) αν και εφόσον ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ εμπλακεί και με την ΠΑΕ.

Το περασμένο φθινόπωρο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ζητήσει από την Πολιτεία την εκμετάλλευση του κλειστού του ΟΑΚΑ

για την ομάδα μπάσκετ για τα επόμενα 10 χρόνια χωρίς ωστόσο να προχωρήσει. Τώρα και με αφορμή την πιθανή εμπλοκή του στα ποδοσφαιρικά πράγματα υπάρχει η σκέψη να επιδιωχθεί η στέγαση του πράσινου συλλόγου και για τα περισσότερα τμήματα στο συγκρότημα του Ολυμπιακού σταδίου.

Οι άνθρωποι του Δημήτρη Γιαννακόπουλου εκτιμούν ότι με βάση και την οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας είναι η καλύτερη στιγμή να επιτευχθεί μια τέτοια συμφωνία που μπορεί να έχει βάθος ακόμη και 20 με 30 χρόνια.

Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι τόσο απλά και για να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να περάσει από 40 κύματα. Τα προβλήματα ξεκινούν από το ίδιο το κράτος που μπορεί να «αιμορραγεί» καθημερινά από το κόστος συντήρησης του ΟΑΚΑ ωστόσο δύσκολα θα χάσει το πάνω χέρι στη διοίκηση του ιστορικού σταδίου που αποτελεί τη βάση για διάφορες μεγάλες εκδηλώσεις καλλιτεχνικού ή αθλητικού περιεχομένου.

Έτσι δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι θεωρείται σχεδόν απίθανη η ολοκληρωτική παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό .Ίσως τμηματικά οι πράσινοι θα μπορούσαν να το διεκδικήσουν αλλά και πάλι υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Όμως και πάλι προκύπτουν άλλα θέματα με πρώτο και κύριο αυτό που ακούει στο όνομα «Απόστολος Νικολαΐδης». Το γήπεδο της Λεωφόρου δέχθηκε το περασμένο καλοκαίρι μια αρκετά μεγάλη τονωτική ένεση προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες της Super League. Πρόσφατα μάλιστα ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του εκπόνησαν σχέδιο για την δημιουργία ακόμη μιας κερκίδες που θα ανεβάσει τον αριθμό των θεατών, με κονδύλια της περιφέρειας Αττικής και όχι μόνο. Τι θα γίνουν όλα αυτά αν ο Παναθηναϊκός συμφωνήσει με το ΟΑΚΑ; Ποια θα είναι η χρήση της Λεωφόρου;

Πολλά τα ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να στεγάσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και μάλλον θα βρουν απαντήσεις αρκετό καιρό μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα