Δίωξη… fast track της ΕΠΟ στη Βέροια για το ματς με τον ΟΣΦΠ

Ξαφνιάζει με την ταχύτητα που επιδεικνύει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, ασκώντας πειθαρχική δίωξη στη Βέροια, τον πρώην γενικό αρχηγό Γιώργο Λαναρή και τον τέως μεγαλομέτοχο Γιώργο Αρβανιτίδη, προφανώς για δωροδοκία – δωροληψία και αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα με βάση τον πεθαρχικό κώδικα του 2012.


Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας βασίζεται στην δικογραφία για την «εγκληματική οργάνωση», την οποία σύμφωνα με πληροφορίες παρέλαβε πριν από λίγες ημέρες και επομένως δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.

Η

δίωξη-express που άσκησε μία μέρα μετά το τέλος της κανονικής περιόδου της Super League και αφού η ομάδα της Ημαθίας κατάφερε βαθμολογικά να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Με βάση αυτή την εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για την υποβολή ένστασης από ομάδες που υποβιβάστηκαν, όπως ο Λεβαδειακός και ο Εργοτέλης.

Πλέον, μένει να δούμε αν ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας θα λειτουργήσει με την ίδια ταχύτητα και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» ή θα επιβεβαιώσει όσους θεωρούν ότι οι διώξεις θα είναι επιλεκτικές.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα (11/05) στο γραφείο του ανακριτή διαφθοράς βρέθηκε ο Παντελής Καφές, προκειμένου να καταθέσει για τον αγώνα της Βέροιας με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" το 2013, στον οποίο ηττήθηκε με σκορ 3-0, στον οποίο φέρεται να ζήτησε την αντικατάστασή του στο β’ ημίχρονο της συγκεκριμένης αναμέτρησης λόγω της "εντολής" που είχε δοθεί για ήττα της Βέροιας με over, σύμφωνα με καταθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Αναλυτικά η πειθαρχική δίωξη:

"Ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Βέροια, του κ. Γεώργιου Λαναρή και του κ. Γεώργιου Αρβανιτίδη για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 21Β και 21Α του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε, κωδικοποιήθηκε και εγκρίθηκε στις 22-5-2012 με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. και επικυρώθηκε από τη Γ.Σ. της Ε.Π.Ο. την 1-6-2012 και ίσχυε κατά τον κρίσιμο εν προκειμένω χρόνο".

Πηγή: soccerplus.gr, skai.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα