Γίνονται ή όχι υποκλοπές κύριοι της κυβέρνησης;

Τα πληρωμένα πιστόλια της δημοσιογραφίας και οι αβανταδόροι για ένα ξεροκόμματο από την κυβέρνηση, συνεχίζουν να παίζουν βρόμικα παιχνίδια, να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, να διαρρέουν ειδήσεις που «εξεγείρουν» το λαϊκό αίσθημα ή να κάνουν πρακτοριλίκια που θυμίζουν τη γνωστή βραβευμένη ταινία «Οι ζωές των άλλων».

Πότε διαρρέουν ιδιωτική αλληλογραφία δημοσιογράφων αφήνοντας την απορία να πλανάται: Πως έφτασε στα χέρια τους αν όχι με υποκλοπή; «Να ερευνήσει η Δικαιοσύνη και τα αρμόδια όργανα αν υπήρξε υποκλοπή»,

είπε σήμερα ο Γ. Σακελλαρίδης επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι κάτι «περίεργο» έχει συμβεί, και σίγουρα όχι «δημοσιογραφική έρευνα», με αφορμή την επίθεση σε βάρος του Γ. Στουρνάρα.

Πότε τα παπαγαλάκια βγαίνουν και λένε ότι θα διωχθούν επώνυμοι φοροφυγάδες και καλύτερα να σπεύσουν να πληρώσουν. Έτσι βγαίνουν στον κόσμο ως οι μεγάλοι φοροκυνηγοί που χτυπάνε τους ολιγάρχες. Αλλά απ' ότι μαθαίνουμε συγκεκριμένα στελέχη της κυβέρνησης έχουν κάνει συνεννόηση με τους μεγαλόσχημους επιχειρηματίες. Έτσι για να μη νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν.

Υπάρχει δε και το δίκτυο συγκεκριμένων «αντιμνημονιακών» sites που έχουν φτιάξει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να περνάει τις ειδήσεις που θέλει, να εκφοβίζει ή να σπιλώνει πρόσωπα. Είναι οι γνωστοί «αριστεροί» bloggers της παραδημοσιογραφίας που ουδεμιά σχέση έχουν με το επάγγελμα.

Και με αφορμή τα νέα στοιχεία που προέκυψαν σε σχέση με το e-mai που «έφυγε» από συνεργάτη του διοικητή της ΤτΕ, όλα τα παραπάνω έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλαπλασιαστικά.

Ωστόσο, οι απαντήσεις επί του θέματος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο έχουν ιδιαίτερη σημασία. Αφού έριξαν τη λάσπη με τους τόνους, χρησιμοποιώντας δικές τους εφημερίδες και sites σήμερα ο Σακελλαρίδης είπε ότι η ΤτΕ έχει κάθε δικαίωμα να δίνει στοιχεία για την πορεία της οικονομίας αρκεί να μην τα χρωματίζει με πολιτικά κριτήρια. Δηλαδή ορθώς δόθηκαν τα στοιχεία (που ήταν έτσι κι αλλιώς γνωστά σε όλους) σύμφωνα με την κυβέρνηση η οποία λίγο πριν μιλούσε για υπονόμευση και ζητούσε παραιτήσεις.

Το πλέον ανησυχητικό ωστόσο στοιχείο απ' όλα είναι αυτό που άφησε να εννοηθεί και ο ίδιος ο Σακελλαρίδης. Δηλαδή η υποκλοπή προσωπικών στοιχείων. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε βρισκόμαστε μπροστά στο στήσιμο μιας «παράγκας», ενός παρακράτους που επιχειρεί να διατηρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία με νύχια και με δόντια. Αν υπάρχει όντως μηχανισμός υποκλοπής και παρακολούθησης τότε μπαίνουμε σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς. Και πρέπει να παρέμβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Όχι οι γνωστές «υπηρεσίες» που ελέγχονται από την κυβέρνηση. Αν έχουν τα κότσια ας το κάνουν. Γιατί σε άλλη περίπτωση οδηγούμαστε σε εμφύλιο, κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό για την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα