Δεν βγαίνουν 2.000 απολύσεις από επίορκους

08:46 4/6/2013 - Πηγή: Antinews

Στα χέρια των εκπροσώπων του Μηχανισμού Στήριξης βρίσκονται τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις απολύσεις επίορκων υπαλλήλων από το Δημόσιο.

Τα φλέγοντα ζητήματα της δημόσιας διοίκησης αναμένεται να τεθούν και πάλι μέσα σε διάστημα δύο μηνών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-τριμερούς, με τις απολύσεις 2.000 εργαζόμενων να αποτελούν σημείο-αιχμής. Ωστόσο, το… μαγικό νούμερο φαίνεται (όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε) να μην είναι δυνατό να πιαστεί από τους επίορκους. Σύμφωνα με την τελευταία λίστα, μόλις 99 εργαζόμενοι βρέθηκαν εκτός υπηρεσίας από τον

Ιούλιο του 2012 μέχρι και σήμερα, μετά από αποφάσεις που εξέδωσε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα έχουν διαγραφεί 85 υπάλληλοι από το Μητρώο Μισθοδοσίας του Δημοσίου με την αιτιολογία της επιβολής ποινής οριστικής παύσης. Συνολικά, το χρονικό διάστημα από το 2008 μέχρι και πέρυσι, τα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια επέβαλαν πειθαρχικές ποινές σε 3.479 υπαλλήλους, ενώ στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου (από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο) το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης σε 18 άτομα. Όσον αφορά στις υποθέσεις που έχουν φτάσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας:

-Από την 1η Ιανουαρίου 2013 έως σήμερα έχουν δημοσιευθεί οκτώ αποφάσεις, οι οποίες κατέληξαν στην επιβολή της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης.

-Μέσα στη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς, συζητήθηκαν 25 πειθαρχικές υποθέσεις που σχετίζονται με την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης δημοσίων υπαλλήλων. Για τις υποθέσεις αυτές αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων.

-Οι εκκρεμείς προς συζήτηση πειθαρχικές υποθέσεις είναι 69. Αυτές αφορούν σε οριστική παύση, ενώ, όπως εκτιμάται, όλες θα εξεταστούν μέχρι το τέλος του 2013.

Από τους 18 υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, που απολύθηκαν στο τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου, μετά από τις αποφάσεις του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, εννέα ήταν «κοπανατζήδες». Σύμφωνα με τις αποφάσεις, απουσίαζαν αδικαιολόγητα από τη θέση τους είτε πάνω από 22 εργάσιμες ημέρες είτε πάνω από 30 εργάσιμες ημέρες σε διάστημα ενός έτους. Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης:

-Ένας υπάλληλος τιμωρήθηκε με οριστική παύση για το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

-Τρεις υπάλληλοι τιμωρήθηκαν με οριστική παύση για τα αδικήματα της παράνομης θεώρησης βιβλιαρίων ασθενείας ασφαλισμένων, της παράνομης χορήγησης παροχών ασθένειας και της παθητικής δωροδοκίας και εκβίασης.

Δημήτρης Γκάτσιος, στον “Ελεύθερο Τύπο”

Keywords
Τυχαία Θέματα