«Χάσαμε τον Φώτη στοπ»

Δυνατά χτύπησαν οι καμπάνες σήμερα. Όχι, δεν ήταν γιορτή της Χριστιανοσύνης, ούτε καλούσαν τον κόσμο σε ξεσηκωμό. Ήταν πένθιμες οι καμπάνες για την απώλεια ενός μεγάλου πολιτικού. Μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές αδικίες, μια από τις πιο εξωφρενικές επιλογές κι ένα ιστορικό «άδειασμα» είχε λάβει χώρα.

Ο ανασχηματισμός θα περάσει στην ιστορία ως «ανασχηματισμός χωρίς τον Φώτη». Ο Αλέξης Τσίπρας εξευτέλισε για ακόμη μια φορά τον ιστορικό… ηγέτη της Αριστεράς Φώτη

Κουβέλη. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα τον υπουργοποιήσει, παρά τα παρακάλια, παρά τις μεγαλειώδεις προσπάθειες που έκανε ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Αριστερά, ο πρωθυπουργός τον έστειλε στην πολιτική εξορία. Ο μπάρμπα Φώτης Κουβέλης, αυτός που αρνήθηκε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν του προτάθηκε το καλοκαίρι του 2014, αυτός που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός που τον έδιωξαν από τη ΔΗΜΑΡ γιατί ήθελε να γίνει συνιστώσα της Κουμουνδούρου, αυτός που εδώ και μερικούς μήνες έκανε τα πάντα για να πείσει τον Τσίπρα ότι υποκύπτει, αυτός που του έριξε τέτοιο γλείψιμο που δεν έχει ξαναγίνει, αυτός λοιπόν δεν έγινε υπουργός.

Τι κρίμα να χάσει η Ελλάδα τέτοιον πολιτικό άνδρα στο άνθος της νιότης του. Κι αν ασχολούμαστε μαζί του είναι για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι ο προφανής. Έκανε τα πάντα, έγινε ο χαμαιλέων της Αριστεράς για να επιστρέψει από εκεί που έφυγε γιατί διαφωνούσε. Και παρ’ ότι πόνεσε η μέση του από το σκύψιμο και τις ικεσίες, τελικά ο Τσίπρας απέδειξε ότι είναι ένας ακόμη άφιλος πολιτικός. Σιγά μην άφηνε τους κολλητούς του για να κάνει υπουργό τον… μνημονιακό Κουβέλη.

Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί ο Κουβέλης είναι ο μοιραίος άνδρας για την Ελλάδα. Είναι μια από τις βασικότερες αιτίες της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία με ό,τι ακολούθησε στη συνέχεια, με όποια καταστροφή καταγράφηκε από τότε και στο εξής. Ο άνθρωπος που το 2012 έδειξε ότι μπορεί να είναι μέρος της λύσης στο πρόβλημα της Ελλάδας, λίγο καιρό μετά δείλιασε, θυμήθηκε τον «αριστερό» του χαρακτήρα και έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να σταματήσει η όποια προσπάθεια γινόταν για να πάει μπροστά η χώρα.

Θα καταγραφεί στην ιστορία η προσφορά του στην πατρίδα, μια προσφορά που καλώς έκανε ο Τσίπρας και του την ανταπέδωσε. «Χάσαμε τον Φώτη στοπ» αλλά δεν νομίζουμε ότι έχασε και η Βενετιά βελόνι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα