Εντονη κινητικοτητα πολεμικων πλοιων των ηπα στη σουδα-ετοιμαζονται για επεμβαση στη μεση ανατολη μετα τις αμερικανικες εκλογεσ;

Εντονη κινητικότητα αμερικανικών πολεμικών πλοίων σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στην αμερικανική βάση της Σούδας, στο φόντο της μεγάλης όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, σε αυτή τη φάση κύρια με τη Ρωσία, για τον έλεγχο ζωνών πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων, με παραπέρα συγκέντρωση πολεμικών μέσων και ενόσω κλιμακώνεται η πολεμική σύγκρουση σε Συρία και Ιράκ, με ορατό τον κίνδυνο ακόμα και ευρύτερης ανάφλεξης.
Συγκεκριμένα, στη βάση κατέπλευσε και το περιπολικό κατευθυνόμενων
βλημάτων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού «USS Ross», ενώ μόλις προχτές απέπλευσε από εκεί το περιπολικό «USS Carney», αμφότερα ενταγμένα στη δύναμη του 6ου Αμερικανικού Στόλου (οι ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική).
Θυμίζουμε πως πρόσφατα είχε καταπλεύσει στον Πειραιά η ίδια η ναυαρχίδα του 6ου στόλου, το «USS Mount Whitney», αλλά και το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Mason». Θυμίζουμε, επίσης, ότι στην αμερικανική βάση στη Σούδα είχε καταπλεύσει και το αμερικάνικο ελικοπτεροφόρο, σχεδιασμένο για υποστήριξη αμφίβιων επιθέσεων «USS Wasp».
Keywords
Τυχαία Θέματα