Χ. Κορτζίδης: Δεν ήξερα, δεν άκουσα...

Η επαναστατική γυμναστική πουλάει πάντα, ειδικά όταν την κάνουν δήμαρχοι. Βγαίνουν στους δρόμους, τους κλείνουν, φωνάζουν για κάποια ιερά και όσια, έχουν μαζί τους και τους υπερασπιστές τους και κάνουν μπούγιο. Ειδικά όταν ο δήμαρχος είναι… αριστερός τότε η επανάσταση παίρνει άλλο χρώμα και άλλη διάσταση. Έτσι λοιπόν και ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης, όλα αυτά τα χρόνια ως τέτοιον τον ξέρουμε. Μπροστάρης στους αγώνες της περιοχής του, ακόμη κι όταν η επανάσταση ήταν απλά για την επανάσταση. Πάντα έβρισκε ένα θέμα για να πάει κόντρα σε όλα και να αποκτήσει

δημοφιλία.

Αρεστός της Κουμουνδούρου, φίλος του κ. Τσίπρα, τον έχει στηρίξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον θεωρεί δικό του δήμαρχο και ουκ ολίγες φορές έχουν αναφερθεί σ’ αυτόν ως παράδειγμα προς μίμηση.

Μόνο τις τελευταίες ημέρες τον ξέχασαν τον κακόμοιρο τον κ. Κορτζίδη. Κουβέντα για τον αγαπημένο τους δήμαρχο από την Κουμουνδούρου μετά το τραγικό δυστύχημα στο παράνομο λούνα παρκ με το 13χρονο παιδάκι.

Τρεις ημέρες μετά, κι αφού βοά ο τόπος για τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, ο κ. Κορτζίδης παραχώρησε συνέντευξη παρουσία κλακαδόρων που τον χειροκροτούσαν, λίγες ώρες μετά την κηδεία του άτυχου παιδιού.

Ούτε λόγος φυσικά για παραίτηση, έστω για λόγους ευθιξίας κι όχι για τις ευθύνες που έχει και ο ίδιος προσωπικά. Τι φταίει σύμφωνα με τον δήμαρχο, για το γεγονός ότι ένα λούνα παρκ λειτουργούσε αυθαίρετα, χωρίς άδεια και με απαράδεκτες συνθήκες ασφαλείας, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το δημαρχείο; Φταίει το… πολυδαίδαλο όπως είπε νομικό πλαίσιο για την λειτουργία τέτοιων επιχειρήσεων και η απειρία του δήμου. «Κατηγορήθηκα με τον πιο έντονο τρόπο ότι κρύβομαι από τα ΜΜΕ και δεν βγαίνω να τοποθετηθώ για το θέμα», είπε ο κ. Κορτζίδης και πρόσθεσε: «Επέλεξα αυτή την στάση για δυο λόγους: Ο πρώτος ήταν ότι μέχρι χθες είχαν περάσει μόνο δυο 24ωρα και το παιδί δεν είχε ακόμα ταφεί. Δεν θέλαμε πριν να γίνει η ταφή να βγαίνουμε και να διαπληκτιζόμαστε στα ΜΜΕ.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν θέλαμε να βγούμε και να αναφερόμαστε σε ευθύνες δικές μας ή άλλων πριν να έχουμε μια στοιχειώδη έρευνα του προβλήματος».

Ο κ. Κορτζίδης είπε επίσης ότι ήδη διεξάγεται έρευνα από διάφορες αρμόδιες αρχές. «Θέλω να πω ότι υπάρχει ένα πολυδαίδαλο νομικό πλαίσιο για την λειτουργία τέτοιων επιχειρήσεων.»

Και συνέχισε: «Επίσης ως δήμος δεν είχαμε ανάλογη εμπειρία δεν έχουμε εκδώσει μέχρι τώρα τέτοιου είδους άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας. Η επιχείρηση δεν κατάθεσε αίτημα με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση τέτοιας άδειας. Θεωρήσαμε ότι είναι μια προσωρινή λειτουργία 3-4 μηνών και όχι μια μόνιμη εγκατάσταση».

Ο κ. Κορτζίδης σε προσωπικό τόνο είπε: «Από την Κυριακή το βράδυ με βασανίζει το ερώτημα αν μπορούσα να είχα κάνει κάτι περισσότερο. Προσπαθώ με ανιδιοτέλεια να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου».

Ο δήμαρχος Ελληνικού απέδωσε μάλιστα την σφοδρή, όπως είπε επίθεση που δέχεται από ορισμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους που τον χαρακτηρίζουν ως εγκληματία σε συμφέροντα.

Μα ποια συμφέροντα; Έχει ή δεν έχει ευθύνη ο δήμος για το έγκλημα; Γιατί δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους έστω για μια φορά στη ζωή τους; Και το λέμε για όλους όσοι έχουν θέσεις στον κρατικό μηχανικό και την αυτοδιοίκηση. Πράσινους, κόκκινους, γαλάζιους. Επιτέλους, ας πει κάποιος μια φορά «συγγνώμη, φταίω, δεν έκανα καλά τη δουλειά μου και πάω σπίτι μου». Μα κανείς δεν υπάρχει; Ο μόνος που αυτοκτόνησε από τις τύψεις ήταν πριν χρόνια ο εφοπλιστής Σφηνιάς. Άλλος κανείς έστω να παραιτηθεί;

Στην Κορέα παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός γιατί ένας ανόητος καπετάνιος βούλιαξε το πλοίο με τα 300 παιδάκια. Εδώ στην Ελλάδα ο κάθε Κορτζίδης πότε θα αναλάβει τις ευθύνες του; Και μαζί και όσοι τον στηρίζουν;

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα