Φουντώνει και στην Ελλάδα το "κίνημα της μπανάνας"

Τώρα και η Ελλάδα στηρίζει το «κίνημα της μπανάνας». Το κίνημα που γεννήθηκε με την απόφαση του ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Ντάνι Άλβες να πάρει την μπανάνα που του πέταξε οπαδός της Βιγιαρεάλ και να την φάει έφτασε και στην χώρα μας όπως έδειξαν με σχετική πρωτοβουλία τους οι παίκτες του Παναθηναικού.

Μια παγκόσμια κραυγή κατά του ρατσισμού βγήκε από τα στόματα πολλών διάσημων ποδοσφαιριστών κυρίως μέσα

από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άρχισε να παίρνει μορφή χιονοστιβάδας με τελικό σκοπό να λιώσει επιτέλους αυτά τα φαινόμενα ρατσισμού που εμφανίζονται σε διάφορα γήπεδα ανά τον κόσμο με την μορφή της μπανάνας.

Από τους πρώτους που ξεκίνησαν την καμπάνια αλληλεγγύης προς τον Άλβες ήταν ο Νεϊμάρ ποζάροντας με τον γιο του κρατώντας μια κανονική και μια λούτρινη μπανάνα αντίστοιχα και ανεβάζοντας τη φωτογραφία στο Διαδίκτυο με το hashtag #Somostodosmacacos (στα Πορτογαλικά σημαίνει «Είμαστε όλοι μακάκοι»).

Μεταξύ των διασημοτήτων που φωτογραφήθηκαν με μια μπανάνα στο χέρι κι ενάντια στον ρατσισμό είναι αρκετοί αστέρες της εθνικής Βραζιλίας, όπως ο Νταβίντ Λουίζ, ο Χουλκ, ο Οσκαρ, ο Μάριο Μπαλοτέλι της Μίλαν, ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας Τσέζαρε Πραντέλι, μαζί με τον πρωθυπουργό της χώρας Ματέο Ρέντσι, η Βραζιλιάνα τραγουδίστρια Κλαούντια Λέιτε, η ομάδα ποδοσφαίρου της βραζιλιάνικη Κορίνθιανς του Παναθηναϊκού και πολλοί πολλοί άλλοι.

Από τους πράσινους και με πρωτοβουλία του Στέφανου Καπίνο φωτογραφήθηκαν ο ίδιος και οι Μάρκους Μπεργκ, Κάρλος Ζέκα, Μεχντί Αμπέντ, Νάνο, Αμπντούλ Ατζαγκούν, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Θανάσης Ντίνας, Διαμαντής Χουχούμης και Νίκος Μαρινάκης φωτογραφήθηκαν στα αποδυτήρια του "Γεώργιος Καλαφάτης" τρώγοντας μπανάνες!

Ο Νιγηριανός μέσος, ως ο έγχρωμος της παρέας, πήρε θέση στο κέντρο της φωτογραφίας και έκανε την πιο... χαρακτηριστική γκριμάτσα!

Κατόπιν, ο Καπίνο ανάρτησε τη φωτογραφία στο λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram και έγραψε «we are all monkeys… No to racism», μαζί με το σχετικό hastgag.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα