Άστρο Νεϊμάρ την οδηγεί, 3-1 την Κροατία

Η σάμπα ξεκίνησε νωρίς στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Βραζιλία έκανε ιδανική πρεμιέρα κερδίζοντας 3-1 την Κροατία με ανατροπή μάλιστα αφού βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ .Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Νεϊμάρ που σημείωσε 2 τέρματα.

Το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου μπροστά σε 65.000 συμπατριώτες του έβαλε ο Όσκαρ που στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης διαμόρφωσε με εξαιρετικό γκολ

το τελικό σκορ.

Η αλήθεια είναι ότι οι οικοδεσπότες εμφανίστηκαν κατώτεροι τον προσδοκιών των εκατομμυρίων θαυμαστών τους και προβλημάτισαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Απόρροια της νευρικότητας και πιθανότατα του άγχους τους το αυτογκόλ του Μαρσέλο μόλις στο 11΄.

Το απρόσμενο γκολ ήρθε να αφυπνίσει τους παίκτες του Φελίπε Σκολάρι που πίεσαν την εστία του Πλετίκοσα και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Ο Νειμάρ στο 29΄με ατομική προσπάθεια σημάδεψε την εστία της Κροατίας ο πορτιέρο των Δαλματών προσπάθησε να αποκρούσει η μπάλα όμως πήγε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα .

Το ημίχρονο τελείωσε ισόπαλο και στην επανάληψη η Βραζιλία με μεγαλύτερη πίεση απείλησε περισσότερο. Στο 69΄ο Φρεντ βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα εντός περιοχής του Λοβρεν , ο Νισιμούρα έδειξε αυστηρά την λευκή βούλα και ο Νειμάρ νίκησε για δεύτερη φορά τον Πλετίκοσα ο οποίος προσπάθησε σημειώνοντας το 2-1.

Η Κροατία θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει σε 2-2 στο 90 όταν ο Μπρόζοβιτς από ιδανική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζούλιο Σέζαρ ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Όσκαρ με ένα καταπληκτικό τελείωμα , σε μια όμως φάση που ξεκίνησε με επιθετικό φάουλ της Βραζιλίας, έγραψε το τελικό 3-1.

ΣΚΟΡΕΡ: Νεϊμάρ (29, 71’ πεν.), Οσκαρ 90+1’

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νισιμούρα (Ιαπωνία)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο (63’ Ερνάνες), Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ, Χουλκ (68’ Μπερνάρντ), Νεϊμάρ (88’ Ραμίρες), Φρεντ

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλκο, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Κόβατσιτς (61’ Μπρόζοβιτς), Πέρισιτς, Όλιτς, Γέλαβιτς (78’ Ρέμπιτς).

Το πρόγραμμα της ΠαρασκευήςΑ΄Όμιλος Μεξικό-Καμερούν (19:00)Β΄Όμιλος Ισπανία-Ολλανδία (22:00)

Β΄Όμιλος Χιλή-Αυστραλία (01:00)

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα