Αριστερή... αυτοϊκανοποίηση

17:49 7/4/2017 - Πηγή: Antinews

Όποιος είχε το κουράγιο ή τη διαστροφή να παρακολουθήσει την προχθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη νεολαία του κόμματος (η οποία αναγεννήθηκε αφού πρώτα είχε διαλυθεί) θα είχε δύο βασικές απορίες.

Η πρώτη είναι βεβαίως ποιος νεολαίος πάει να γραφτεί στον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί; Είναι... αριστερός και πιστεύει σε έναν διαφορετικό κόσμο; Ας πάει στο ΚΚΕ που είναι και πιο τίμιο. Στους απατεώνες να πάει για πιο λόγο αν όχι για τον ίδιο που είχαν κάποτε Πασόκοι και Νεοδημοκράτες,

δηλαδή έναν καλό διορισμό στο δημόσιο. Διότι απ' όσο είδαμε τους πιτσιρικάδες που χειροκροτούσαν χθες βλέποντας τα ινδάλματά τους, τον Αλέξη, τον Παππά, τον Πολάκη, καταλαβαίνουμε ότι... δεν υπάρχει σωτηρία για τη χώρα.

Η δεύτερη απορία μας είναι πώς αυτή η απάτη που λέγεται Τσίπρας και κυβέρνηση Συριζοψεκασμένων, επιβιώνει ακόμη. Με αυτά που λέει ένας σοβαρός και με λίγο μυαλό πολίτης αυτής της χώρας λογικά θα έπρεπε να σπάσει την τηλεόραση. Λέτε ο πρωθυπουργός να είναι μεγάλος χορηγός του... Κωτσόβολου για να σπάνε τις τηλεοράσεις οι πολίτες και να αγοράζουν άλλες;

Μετά από μια τέτοια λαίλαπα στην οικονομία και την κοινωνία είναι δυνατόν να συνεχίζει να μιλά για το δημοψήφισμα; Να παρακινεί τους νέους να παραμείνουν... αριστεροί γιατί αυτό σημαίνει συλλογικότητα που τους δίνει δύναμη;

«Οι νέοι άνθρωποι ήταν πάντοτε σύμμαχοι στις μεγάλες αλλαγές. Ήταν αυτοί που αποτέλεσαν τον βασικό κορμό της επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη και τον Σεπτέμβρη του 2015, και στο δημοψήφισμα. Πιστεύουμε στις απόψεις τις ιδέες και την δράση των νέων. Γι’ αυτό δεν φοβηθήκαμε να φέρουμε τη νέα γενιά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής. Δεν φοβηθήκαμε όπως άλλοι την ψήφο των δεκαεφτάρηδων και την καθιερώσαμε».

Πρόκειται ή όχι περί μιας ξεκάθαρης εξαπάτησης νέων παιδιών που δείχνουν όμως να... τα θέλουν και να τα παθαίνουν; Πώς να σκεφτούν δηλαδή αυτοί οι νέοι όταν ακούνε ότι ο Τσίπρας είναι... ακροαριστερός που είπε χθες και ο παπάς στα Τέμπη, όταν ο ίδιος άνθρωπος έχει υπογράψει δύο – τρία μνημόνια με το που έγινε πρωθυπουργός;

Αλλά είπε κι άλλα εντυπωσιακά πράγματα στην «συγκλονιστική» ομιλία όπως έγραψε ένα πληρωμένο συριζοτρόλ. «"Ιδεοληψία" είπε ο κ. Τσίπρας, "είναι επειδή είσαι πορφυρογέννητος, επειδή δεν χρειάστηκε ποτέ και για τίποτα να παλέψεις στη ζωή σου, επειδή θεωρείς πως η εξουσία σου ανήκει με κληρονομικό δικαίωμα, να βλέπεις όλους τους άλλους σαν ασήμαντους και τα δικαιώματά τους σαν περιττό βάρος».

Μα καλά πότε ο Τσίπρας δούλεψε στη ζωή του; Ο Τζανακόπουλος, η Αχτσιόγλου ή ακόμη και ο Παππάς, ο Δραγασάκης και ο Τσακαλώτος πότε δούλεψαν; Μην τρελαθούμε. Εντάξει, έδειξε τον Μητσοτάκη, αλλά όχι και να μιλά ο πρωθυπουργός για αξίες όπως η εργασία και η προκοπή.

Και τέλος, δεν ξέχασε το... αριστερό του προφίλ λέγοντας: "Οι περισσότεροι από σας οργανωθήκατε σε μια στιγμή ωραία αλλά δύσκολη, που τα πράγματα δεν είναι όπως τα φανταζόμαστε αλλά το κάνατε για να γίνουν όπως τα ονειρεύεστε. Αυτό κανείς δε μπορεί να σας το πάρει. Μόνο εσείς μπορείτε να το χάσετε, εάν ξεχάσετε και εάν φοβηθείτε. Εάν ξεχάσετε πως η Αριστερά γράφει όχι απλώς την δική της ιστορία μας την ιστορία του ελληνικού λαού. Αυτό το κάνει όταν είναι πραγματικό κομμάτι του λαού και συμμετέχει στις ανάγκες του και όχι όταν αποστρατεύεται και αναζητά την ησυχία και την ανάπαυση στα μοναστήρια της θεωρητικής αυταρέσκειας και της θεωρητικής αυτοικανοποίησης.

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην απόφαση του Νίκου Βούτση και της Βουλής να τιμήσει το Νίκο Μπελογιάννη "έναν μεγάλο ήρωα της Αριστεράς, του ελληνικού λαού και όλων των δημοκρατών του κόσμου" όπως είπε χαρακτηριστικά.

"Έναν άνθρωπο που εκτός από κομμουνιστής, αγωνιστής, πολεμιστής και διανοούμενος, ήταν και κάτι ακόμη: νέος. Πολύ νέος. Στα 37 του χρόνια, μόλις, στάθηκε απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα, για μια ζωή, όπως μας έλεγε, στο μπόι των ονείρων, στο μπόι των ανθρώπων. Δικιά σας είναι αυτή η ζωή, Της γενιάς σας. Μην χαριστείτε και μην τη χαρίσετε σε κανέναν. Μπείτε μέσα και δείξτε μας αυτά που εμείς δεν μπορούμε καν να φανταστούμε" κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Συμφωνούμε στην... αυτοϊκανοποίηση της Αριστεράς. Αυτή μας έφερε εδώ που μας έφερε και κάτι τύποι σαν τον Τσίπρα που οικειοποιούνται ακόμη και τον Μπελογιάννη για να το παίξουν αριστεροί. Αιδώς.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα