Eurogroup: Πλήρης υποταγή Τσίπρα στις ορέξεις των κορακιών

15:12 7/4/2017 - Πηγή: Antinews

Αν δείτε κανέναν Συριζαίο να χορεύει τσάμικο στο Σύνταγμα, μαζέψτε τον. Αν πανηγυρίζει για τη συμφωνία που... πέτυχαν στη Μάλτα τότε μάλλον είναι να του φορέσουν ζουρλομανδύα.

Διότι πρόκειται για ακόμη μια πολιτική απάτη, όχι στο ό,τι δεν έκλεισε η συμφωνία (που πολύ αμφιβάλλουμε και γι' αυτό) αλλά στο ότι προσπαθούν για ακόμη μια φορά να μας την παρουσιάσουν ως τεράστια επιτυχία. Για να εξηγούμαστε:

Τα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ κλείδωσαν και δεν συνδέονται με την ανάπτυξη. Ο κόσμος να χαλάσει δηλαδή οι συνταξιούχοι

θα χάσουν 1,8 δισ. ευρώ από τις τσέπες τους ενώ ακόμη 1,8 δισ. θα χαθεί από όλους τους Έλληνες μέσω του αφορολόγητου που θα μειωθεί. Το ξανατονίζουμε. Τα μέτρα δεν συνδέονται με την ανάπτυξη της χώρας. Αν θυμάστε η κυβέρνηση έλεγε ότι θα υπάρξουν περικοπές μόνο αν δεν πιάσουμε τους στόχους. Τώρα, τους πιάσουμε δεν τους πιάσουμε... καήκαμε.

Άλλο αρνητικό. Τα αντίμετρα που είναι... οέο; Ασαφείς δηλώσεις για το αν και πότε θα εφαρμοστούν, όμως, η ουσία είναι ότι μπαίνει ρήτρα ανάπτυξης. Αν δηλαδή πιάσουμε τον στόχο που έχει τεθεί για 3,5% τότε το επιπλέον αυτού θα δοθεί. Είναι τόσο γελοίοι μάλιστα που ο Τσακαλώτος ανακοίνωσε πακέτο αντίμετρων για την ανεργία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Η ουσία είναι ότι η θεωρία του «1 ευρώ μέτρα – 1 ευρώ αντίμετρα» ήταν ένα ψέμα της κυβέρνησης και να δούμε με τι μούτρα θα ψηφίσουν όλοι αυτοί οι τζάμπα μάγκες. Θα ψηφίζουν σίγουρα μέτρα και υποσχέσεις για ψίχουλα, αυτή είναι η αλήθεια.

Όμως, ακόμη και η επιστροφή της τρόικας δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα γίνει. Μπορεί δηλαδή να υπάρξουν νέες καθυστερήσεις και η συμφωνία να κλείσει τον Μάιο ή και τον Ιούνιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πραγματική οικονομία.

Τις επόμενες ώρες θα δούμε κυβερνητικά στελέχη να βγαίνουν στα κανάλια και να πανηγυρίζουν για τη συμφωνία. Θα λένε ότι πέτυχαν να μην εφαρμοστούν τα μέτρα από το 2018 κι ότι έρχονται τα... αντίμετρα. Θα πέσει πολύ γέλιο αλλά και πολύ κλάμα καθώς τους βλέπουν συνταξιούχοι οι οποίοι ξέρουν ότι θα έχουν απώλειες στο εισόδημά τους έως και 30%.

Αυτή είναι η αλήθεια κύριοι, όλα τα υπόλοιπα θα είναι σανός συριζαίϊκος για να περνά η ώρα.

Και κάτι τελευταίο: Αφού η συμφωνία αυτή μπορούσε να κλείσει από το Νοέμβριο γιατί άφησαν να περάσουν τόσοι μήνες προκαλώντας μεγάλη ζημιά; Και ποιος θα την πληρώσει;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα