Αποκάλυψη FT: Ο Τσίπρας ψάχνει το κατάλληλο μείγμα του... σανού που θα μοιράσει στους πολίτες

22:50 4/4/2017 - Πηγή: Antinews

Επιμένουμε εδώ και καιρό στο Antinews. Η συμφωνία με τους δανειστές έχει κλείσει εδώ και εβδομάδες και το πρόβλημα του Τσίπρα είναι το κατάλληλο μείγμα του... σανού που θα μοιράσει στους πολίτες.

Όλες αυτές οι δηλώσεις περί θρίλερ, σκληρής διαπραγμάτευσης και άλλες τέτοιες ανοησίες είναι στημένες. Οι συζητήσεις που κάνει ο Τσακαλώτος και οι άλλοι στις Βρυξέλλες δεν είναι

τίποτε άλλο παρά η επικύρωση των λεπτομερειών για το πώς θα παρουσιαστεί το νέο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση.

Οι FT αποκάλυψαν ότι ο Τσίπρας δεν είχε υπογράψει τη συμφωνία που είχε κλειστεί από τον περασμένο μήνα γιατί έβλεπε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέουν. Το πολιτικό κόστος σκέφτηκε δηλαδή και δεν έχει κλείσει και τυπικά τον συμβιβασμό.

Ασφαλώς και δεν πρόκειται να γίνει τίποτε την Παρασκευή, είναι δεδομένο ότι όλα πάνε για τις 22 Μαΐου. Και εκτός αν ο Τσίπρας τρελάθηκε, δεν θα φτάσουμε στο παρά πέντε για να πάμε να πληρώσουμε τη δόση με τα λεφτά που μαζεύει η κυβέρνηση από εδώ κι από εκεί.

Άλλωστε, η προειδοποίηση που απηύθυναν οι Ευρωπαίοι είναι συγκεκριμένη και ηχηρή. Αν πάτε στον Ιούλιο και πληρώσετε τη δόση χωρίς συμφωνία, ξεχάστε ό,τι λέγαμε και ξεκινάμε από την αρχή.

Πέρα από την σίγουρη επίκυψη της κυβέρνησης στην τρόικα το βασικό πρόβλημα είναι η ζημιά στην οικονομία που είναι σίγουρη και που θα οδηγήσει σε νέα μέτρα. Ίσως δε αυτά βλέπει ο Σόιμπλε και ζητά μειώσεις συντάξεων από το 2019 κι όχι ένα χρόνο μετά.

Όλα τα στοιχεία και οι προβλέψεις για την οικονομία έχουν γίνει με βάση την ανάπτυξη 2,7% για φέτος. Όμως, όλοι λένε πλέον ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι πάνω από 1% με 1,5%, οπότε όλες οι προβολές πρέπει να αλλάξουν. Και τα έσοδα που σίγουρα θα καταρρεύσουν και όλοι οι στόχοι που υπάρχουν στον προϋπολογισμό.

Μιλάμε για τεράστια ζημιά και για μια τρύπα έως το τέλος του έτους που με κάποιο τρόπο θα πρέπει να καλυφθεί το 2018. Πώς; Μα με νέα μέτρα, ίσως με τη μείωση των συντάξεων από του χρόνου. Ενώ υπάρχει και μια πληροφορία ότι ρίχνουν το αφορολόγητο ακόμη και στα 5.500 ευρώ!

Αυτά ο κ. Τσίπρας και η παρέα του δεν τα βλέπουν. Αδιαφορούν για τη ζημιά και ρίχνουν την ευθύνη στους βολικούς εχθρούς. Τον Σόιμπλε, τη Λαγκάρντ, τον Μητσοτάκη, τον Στουρνάρα και άλλους πολλούς.

Όμως, η αλήθεια είναι μία. Κάθε μέρα που περνά και δεν κλείνει η συμφωνία (που είναι ήδη κλεισμένη) τόσο ο λογαριασμός θα ανεβαίνει. Και τον λογαριασμό δεν θα τον πληρώσει ούτε ο ανίδεος Τσίπρας ούτε οι άχρηστοι υπουργοί του. Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα