Από την …αγορά αλλά χωρίς καν Lower ή Master οι υποψήφιοι διευθυντές της ΝΕΡΙΤ

Σε ολόκληρο το ελληνικό Δημόσιο η ξένη γλώσσα συνιστά σημαντικό τμήμα του προσοντολογίου των υποψηφίων, στη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. του κυρίου Παντελή Καψή, φαίνεται ότι συνιστά περιττό προσόν. Και τούτο μάλιστα σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, στον φωτογραφικό διαγωνισμό για την αναζήτηση διευθυντών, με την πολιτική ηγεσία προφανώς να θεωρεί ότι αρκεί η διεθνής προσωπικότητα του Γ.Προκοπάκη για να καλυφθεί η επάρκεια σε ξένες γλώσσες του δυναμικού της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Τουναντίον προκρίνεται ένα τυπικό και μάλλον γκρίζο προσόν αυτό της τριετούς προϋπηρεσίας, η οποία μοριοδοτείται

προκειμένου να τακτοποιηθούν συνήθεις “ημέτεροι”. Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν επίσημους και αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από Πανεπιστημιακά ή Τεχνολογικά ιδρύματα της Ελλάδος ή του Εξωτερικού, κατά προτίμηση με αντικείμενο σπουδών συναφές προς το αντικείμενο της θέσης.

β. Να έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία τουλάχιστον τριών (3) ετών σε θέση ευθύνης στο αντικείμενο της θέσης για την οποία αιτούνται, κατά προτίμηση στον τομέα των ραδιοτηλεοπτικών ή/και διαδικτυακών υπηρεσιών.

Δηλαδή εκτός από τα αγγλικά, τα γαλλικά ή τα γερμανικά, ο μεταπτυχιακός τίτλος δεν συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση. Ας δούμε τα συνεκτιμώμενα προσόντα:

1. Η πρόσθετη εμπειρία σε θέση ευθύνης στο αντικείμενο της θέσης, κατά προτίμηση στον τομέα των ραδιοτηλεοπτικών ή/και διαδικτυακών υπηρεσιών.

2. Η προηγούμενη αποδεδειγμένη ευδόκιμη υπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης.

3. Η κατοχή μεταπτυχιακού στο αντικείμενο της θέσης.

4. Η κατοχή τίτλου μετεκπαίδευσης και/ή περαιτέρω επαγγελματικής κατάρτισης στο αντικείμενο της θέσης.

5. Η εμπειρία στην Διαχείριση Έργων, κατά προτίμηση στον τομέα των ραδιοτηλεοπτικών παραγωγών.

6. Η εμπειρία στην διαχείριση στόχων (ποσοτικών και ποιοτικών) στο πλαίσιο του ετήσιου πλάνου όσο και του στρατηγικού σχεδιασμού, κατά προτίμηση σε ραδιοτηλεοπτικό ή σε διαδικτυακό οργανισμό.

7. Η γνώση μίας ή και περισσοτέρων ξένων γλωσσών.

8. Οι δεξιότητες πληροφορικής και η εμπειρία απασχόλησης σε μηχανογραφημένο περιβάλλον και σε χειρισμό σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης.

9. Η συνεχής επαγγελματική επιμόρφωση.

10. Οι οργανωτικές και διαχειριστικές ικανότητες όπως π.χ. και η εμπειρία σε διοίκηση προϋπολογισμού (budget) και λογαριασμού κερδο-ζημιών (Profit and Loss Account) οργανωτικής μονάδας, και/ή εμπειρία στη διοίκηση ομάδας υφισταμένων.

11. Η συμμετοχή σε επαγγελματικές οργανώσεις και φορείς στο χώρο των Μ.Μ.Ε. και των Διαδικτυακών Υπηρεσιών και εν γένει αναγνωρισιμότητά τους στους σχετικούς χώρους.

Το ποιό κουφό; Ότι για την αξιολόγηση της γενικότερης παρουσίας των υποψηφίων στο χώρο των ΜΜΕ και την επιβεβαίωση της εγκυρότητας των στοιχείων της αιτήσεως τους θα συνεκτιμηθούν και όλα τα δημόσια διαθέσιμα στοιχεία στο διαδίκτυο (πχ http://www.linkedin.com/, κ.α.) και στα ενημερωτικά έντυπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα