Απέλπιδες προσπάθειες Τσίπρα να αλλάξει φρουρά στη διαπλοκή

Πέρσι άνοιξε την ΕΡΤ και πήγε στις εκλογές. Φέτος κάνει την απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξει φρουρά στη διαπλοκή και να κάνει τα δικά του deals με τα νέα τζάκια ή να βάλει τους δικούς του όρους σε ένα νέο συμβιβασμό με κάποια από τα παλιότερα. Τι εξελίξεις πολιτικές πρέπει να περιμένουμε;

Θα το δούμε στην πορεία. Προς το παρόν ο Τσίπρας

επιχειρεί να νεκραναστήσει την «ελπίδα» και την Αριστερά που ο ίδιος τσαλαπάτησε και πρόδωσε. Έτσι λοιπόν εμφανίστηκε με το ρόπαλο του Ηρακλή που δήθεν θα καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου.

Ο στόχος του Τσίπρα ήταν σαφής. Μετά από τη μνημονιακή του μετάλλαξη τώρα έρχεται να πει ότι δήθεν συνεχίζει τον αγώνα για την αντιμετώπιση των αιτιών της κρίσης. Μάλιστα ο ίδιος μίλησε για τη διαπλοκή και τη διαφθορά ως μια από τις αιτίες της κρίσης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και έπαιξε πάλι στο δίπολο του δημοψηφίσματος για να αλιεύσει από τη δεξαμενή του Όχι που ο ίδιος το μετέτρεψε σε Ναι λέγοντας «εσείς που λέτε μένουμε Ευρώπη τι θέλετε; Είστε με την Ευρώπη της λιτότητας των πολλών και την Ευρώπη των προνομίων για τους λίγους».

Επανέλαβε πολλές φορές ότι τώρα θα μπει τάξη στην ανομία και την ασυδοσία των ιδιοκτητών των ΜΜΕ και θα πληρώνουν φόρους «όπως όλοι οι Έλληνες».

Μάλιστα προχώρησε παραπέρα και ανέφερε ότι θα προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ονομαστική ψηφοφορία, κάνοντας λόγο για «δημοκρατική τομή».

Για ένα πράγμα είμαστε βέβαιοι. Όταν αρχίζουν να χτυπιούνται οι κορυφές της κοινωνίας, η παλιά με τη νέα διαπλοκή κάπου θα σκάσει το πράγμα. Ο Εθνικός διχασμός του 1916 στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο έφερε την Μικρασιατική καταστροφή. Τώρα που το ΝΑΤΟ έφτασε εν αγνοία της Ελλάδας στο Αιγαίο;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα