Απαλλάχθηκε ,για τυπικούς λόγους,ο Κασιδιάρης για την επίθεση στην Κανέλλη

21:52 6/3/2015 - Πηγή: Antinews

Απαλλάχθηκε για την επίθεση σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Το δικαστήριο με την

απόφασή του, μετέτρεψε την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε απλή σωματική βλάβη και ακολούθως διέταξε να παύσει η ποινική δίωξη καθώς για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη Λιάνα Κανέλλη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου υιοθέτησε ουσιαστικά την πρόταση του Εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή με παύση της ποινικής δίωξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας "οι κινήσεις του δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός Νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματική βλάβης η οποία όμως για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση από το θύμα εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική δίωξη".

Ο Εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη την πράξη του Ηλία Κασιδιάρη και ανέφερε πως "έπρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκρατηθεί. Η συμπεριφορά του δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Και ο ίδιος αναγνώρισε ότι η αντίδραση του δεν ήταν η δέουσα. Επιχείρησε τουλάχιστον 3 χτυπήματα, το ένα βρήκε στόχο. Αλλά για να ορίσουμε την πράξη νομικά έχει σημασία ο τρόπος. Το χτύπημα δεν ήταν ίσιο. Οι κινήσεις δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη».

Κατά την ανακοίνωση της απόφασης η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον Ηλία Κασιδιάρη χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμπεριφορά του. «Έπρεπε να ζητήσετε μια συγνώμη» είπε η δικαστής, ενώ ανέφερε: «Το δικαστήριο δεν δικάζει με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αλλά με τα πραγματικά περιστατικά. Το αδίκημα που διαπράξατε ήταν απλή σωματική βλάβη και παύει η δίωξη σε βάρος σας».

Προκλητικός εμφανίστηκε κατά την απολογία του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής: «Δεν υπήρξαν γροθιές. Μόνο ένα χαστούκι στο μάγουλο και δύο στον αέρα», υποστήριξε.

Είπε μάλιστα, ότι «θα ζητούσα συγγνώμη αν δεχόμουν μία συγγνώμη»! (σ.σ. από την κ. Κανέλλη).

«Θα αναφερθώ μόνο στα πραγματικά περιστατικά. Οχι, ένας άνδρας δεν σηκώνει ποτέ το χέρι του για να χτυπήσει μια γυναίκα. Είχα μια άσχημη στιγμη. Και δυστυχώς εμφανίζομαι ως άνδρας που χτυπάει γυναίκες πολλές φορές» είπε και πρόσθεσε: «Σκέφτηκα ότι έπρεπε να φύγω από την εκπομπή».

Για την συμπεριφορά του στην Ρένα Δούρου, στην ίδια εκπομπή, δήλωσε:

«Είχα μια ακραία αντίδραση. Πήγα να βγάλω το μικρόφωνο και να φύγω και εκείνη τη στιγμή δέχθηκα το χτύπημα με κάποια έντυπα (από την κ. Λιάνα Κανέλλη). Δεν υπήρξαν γροθιές. Ηταν μόνο ένα χαστούκι στο μάγουλο και δύο στον αέρα» ισχυρίστηκε ο Κασιδιάρης.

«Ηταν μια λανθασμένη ενέργεια. Αλλά για να κριθώ πρέπει προηγουμένως να δείτε ποια ήταν η κίνηση που με έφερε σε αυτο το σημείο» ανέφερε.

«Η λέξη αθώος δεν ακούστηκε μέσα στο Δικαστήριο» σημείωσε η Λιάνα Κανέλλη, σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της δίκης .

«Ο ελληνικός λαός είδε πολύ καλά και την πράξη και τον στόχο. Για τυπικούς λόγους εγώ παρέστην όπως ξέρετε ως πολιτική αγωγή, όταν πια άρχισε να χύνεται αίμα. Είχα πει ότι δεν θα κάνω μήνυση. Και αυτός είναι ο τυπικός λόγος για τον οποίο δεν καταδικάστηκε για την απλή σωματική βλάβη παρότι αναγνωρίστηκε ότι διέπραξε αυτό το αδίκημα. Μια έκκληση κάνω σε όλους: τα μάτια σας στους στόχους της Χρυσής Αυγής. Και επειδή το κλίμα που διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά τυπικό, τόσο τυπικό ώστε να πρέπει να αναρωτηθούμε αν αποφασίζουμε και στη Βουλή ορθά αν δεν παρίσταται η Χρυσή Αυγή, Ζωή σε λόγου σας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κανέλλη.

«Η απόφαση του δικαστηρίου για την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη - παρά το ότι το δικαστήριο δέχτηκε την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης - αποτελεί πρόκληση. Συμβάλει στη δημιουργία και ενίσχυση κλίματος ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής» επισημαίνει σε σχόλιό του, το ΚΚΕ καταλήγοντας «παραμένει η αναγκαιότητα της απομόνωσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής από το λαό και τη νεολαία, με την οργανωμένη πάλη τους».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα