Άνθρωπος της Λαγκάρντ επόπτης του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων

14:38 7/9/2016 - Πηγή: Antinews

Πρόεδρος του παντοδύναμου εποπτικού συμβουλίου του υπερταμείου που θα διαχειρίζεται όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του Δημοσίου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ένας… Γάλλος Πάπας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro αλλά και δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters o Γάλλος τεχνοκράτης Ζακ Λε Παπ (Jacques Le Pape), δεξί χέρι για τρία συναπτά έτη της τότε υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας και σήμερα γενικής

διευθύντριας του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ, φαίνεται ότι προτείνεται για την πλέον νευραλγική θέση του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Το υπουργείο Οικονομικών διέψευδε χθες ότι η θέση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου έχει «κλειδώσει» στο πρόσωπο του κ. Λε Παπ. Κύκλοι του υπουργείου τόνιζαν ότι η διαδικασία της συζήτησης για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου και της αξιολόγησης των προτάσεων και από τις δύο πλευρές συνεχίζεται και ότι η καταληκτική απόφαση θα ανακοινωθεί. Συνεπώς ο κ. Λε Παπ ο οποίος είναι η πρόταση των θεσμών και είναι δύσκολο να αναιρεθεί θα ανακοινωθεί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του εποπτικού συμβουλίου του νέου υπερταμείου, δηλαδή μόλις οριστικοποιηθεί το όνομα και του Ισπανού τεχνοκράτη που προτείνεται από τους θεσμούς, καθώς και τα τρία στελέχη που θα πρέπει να προτείνει το υπουργείο Οικονομικών. Στο τελευταίο αυτό κομμάτι υπάρχει ακόμη πρόβλημα αφού οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς δεν έχουν οριστικοποιηθεί και δεν υπάρχει ακόμη σαφής αποδοχή από τους θεσμούς.

Πάντως ο προτεινόμενος από τους δανειστές κ. Λε Παπ ήταν από το 2009 μέχρι και το 2011 ο διευθυντής του γραφείου της κ. Λαγκάρντ ενώ προηγουμένως είχε τη θέση του γενικού οικονομικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας και ακόμη νωρίτερα είχε θητεύσει στα υπουργεία Μεταφορών και Δικαιοσύνης της χώρας του.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα