Αν θέλουν να «ξεσκονίζουν» τα παλτά της κυβέρνησης ας πάνε στην Αυγή ή στο Κόκκινο

Πολύς λόγος έχει γίνει με την ανάρτηση της δημοσιογράφου Κατερίνας Ακριβοπούλου με την οποία ειρωνεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ΝΔ, έστω και στην υπερβολή της, ζήτησε την παραίτηση της Ακριβοπούλου, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε στυλ «είστε φασίστες που ζητάτε απόλυση δημοσιογράφου», στα social media γίνεται πάρτι από τα Συριζοτρόλ ενώ και κάποιοι άλλοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ,

κι όχι μόνο, βγήκαν να υπερασπιστούν την παρουσιάστρια της θεάρεστης αυτής εκπομπής με τίτλο «Αίθουσα Σύνταξης». Που καλύτερα θα ήταν να έχει τίτλο «τι μας λέει ο Παππάς να πούμε στον ελάχιστο κόσμο που μας βλέπει».

Δεν περιμέναμε από την Ακριβοπούλου και τον κάθε δημοσιογράφο που διορίστηκε στην ΕΡΤ για να κάνει προπαγάνδα, να είναι αντικειμενική. Η δουλειά για την οποία πληρώνεται είναι ακριβώς αυτή. Ακούει στο ακουστικό τι της απαγγέλλει ο Παππάς και τα λοιπά καλόπαιδα του Μαξίμου και δρα αναλόγως. Άλλωστε, είναι αυτή, μαζί με τα υπόλοιπα καλόπαιδα της εκπομπής, που πανηγύριζαν για το τέλος της λιτότητας από τον Φεβρουάριο. Για την… αντικειμενικότητά τους δεν τους βλέπει κανείς.

Ως δημοσιογράφος που πληρώνεται από τον ελληνικό λαό, και από νεοδημοκράτες και από συριζαίους, οφείλει να είναι προσεκτική. Ακόμη κι όταν αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις προσωπικές της απόψεις.

Δηλαδή το επόμενο βήμα ποιο είναι; Να φορέσει τη γραβάτα του Καμμένου και να σηκώσει το μεσαίο δάκτυλο κατά του Μητσοτάκη; Ή να αρχίσει να βρίζει στην εκπομπή τη ΝΔ επειδή απλά στηρίζει την κυβέρνηση;

Το να έχεις προσωπικές απόψεις, αν είσαι τοποθετημένος πολιτικά κάπου είναι δικαίωμα κι επιλογή. Όταν είσαι δημοσιογράφος όμως οφείλεις να δείχνεις τη στοιχειώδη αντικειμενικότητα, ακόμη κι αν είσαι εξαρτώμενος. Ειδικά αν είσαι υπάλληλος δημόσιου καναλιού. Γιατί π.χ. το να βρίζει τον Τσίπρα ο Πρετεντέρης είναι δικαίωμά του από τη στιγμή που τον πληρώνει ο Ψυχάρης, ο Μαρινάκης ή ο Μπόμπολας. Αν τον πληρώνει ο κρατικός κορβανάς τότε οφείλει να σοβαρευτεί. Υπάρχουν, είτε το θέλει το Μαξίμου είτε όχι, και νεοδημοκράτες που δεν γουστάρουν να πληρώνουν κάποιον και να τον ακούν να βρίζει ή να ειρωνεύεται το κόμμα τους.

Άλλωστε, οι τιμητές της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφίας, οι αριστεροί της συμφοράς, πόσες φορές έχουν ζητήσει την απόλυση δημοσιογράφου; Πόσες φορές στοχοποίησαν τον Πρετεντέρη π.χ. ή δημοσιογράφους του Πρώτου Θέματος ή της Καθημερινής, του Σκάι κ.λπ.; Και πόσες φορές δεν απαίτησαν να μπουν σε καίριες θέσεις στα media δικοί τους άνθρωποι; Στις περίφημες συναντήσεις Ψυχάρη – Τσίπρα είναι αλήθεια ότι ο δεύτερος απαιτούσε να μπει διευθυντής στο Βήμα δικός του δημοσιογράφος; Επίσης είναι αλήθεια ότι στο Έθνος μπήκε διευθυντής κολλητός του ΣΥΡΙΖΑ;

Εντάξει, να συμφωνήσουμε ότι η ΕΡΤ δεν ήταν ποτέ ανεξάρτητη. Πάντα τα κόμματα ήθελαν να ελέγχουν το κανάλι, ακόμη κι αν αυτό δεν είχε την πολιτική παρέμβαση που θα έπρεπε να έχει. Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έκαναν τραγικά λάθη θέλοντας να κάνουν μαγαζάκι τους την ΕΡΤ. Όμως, το απόστημα που πήγε να σπάσει το 2014 με την εξυγίανση του καναλιού χαρακτηρίστηκε φασιστική κίνηση και θυμόμαστε όλοι τις συναυλίες και το νέο… Πολυτεχνείο που είχε στηθεί στη Μεσογείων.

Το κακό έχει παραγίνει στην ΕΡΤ με τον έλεγχο από το… αλάθητο του Παππά και δυστυχώς λόγω περιπτώσεων σαν την Ακριβοπούλου χαρακτηρίζονται και όλοι οι δημοσιογράφοι αρνητικά, ενώ δεν είναι έτσι. Ας αποφασίσουν επιτέλους τα κόμματα να αφήσουν ελεύθερη την ΕΡΤ να αναπτυχθεί και με τη δέουσα αξιολόγηση να αναδείξει τις αρετές της.

Αλλά και κάποιοι σαν την Ακριβοπούλου θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Πληρώνονται από κρατικό χρήμα, από τις τσέπες του ελληνικού λαού κι όχι από τα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ ή του Παππά. Αν θέλουν να «ξεσκονίζουν» τα παλτά της κυβέρνησης ας πάνε στην Αυγή ή στο Κόκκινο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα