Στους 62 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην κεντρική Πορτογαλία-Πολλοί πέθαναν μέσα στα οχήματα τους

15:36 18/6/2017 - Πηγή: iPop

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε, το Σάββατο στην περιοχή Λεϊρία της κεντρικής Πορτογαλίας, ανέρχεται στους 62 νεκρούς και τουλάχιστον 60 τραυματίες, με τους αριθμούς ν’ αναμένεται, δυστυχώς, ν’ αυξηθούν, ενώ η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Η φωτιά ξέσπασε το Σάββατο λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Λεϊρία.

Πρόκειται για «τη μεγαλύτερη τραγωδία των τελευταίων χρόνων», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Antonio Costa, αναφερόμενος στην φονική πυρκαγιά, η οποία έχει προκαλέσει

τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.

Τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές που έκαψαν δασικές εκτάσεις στην κεντρική Πορτογαλία. Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν στην προσπάθεια τους, να φύγουν οδικώς από τις περιοχές που καίγονταν.

Μεταξύ των 60 τραυματιών οι περισσότεροι είναι πυροσβέστες καθώς και μια οκτάχρονη, που περιπλανιόταν μόνη της κοντά στην εστία της πυρκαγιάς και έχει υποστεί εγκαύματα, σύμφωνα με την εφημερίδα Correio do Manhã.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη χώρα ο πρωθυπουργός Antonio Costa και έκανε έκκληση βοήθειας στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών της χώρας ορισμένοι θάνατοι προκλήθηκαν από εισπνοή καπνού, ενώ τα περισσότερα θύματα απανθρακώθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους όταν παγιδεύτηκαν από τις φλόγες στον δρόμο που συνδέει το Φιγκέιρο ντος Βίνιος με το Καστανιέιρα ντε Πέρα.

Σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών, ξέσπασαν στη χώρα 60 δασικές πυρκαγιές, καθώς η χώρα επλήγη από κύμα καύσωνα με την θερμοκρασία να φθάνει τους 40 βαθμούς, ενώ έπνεαν κατά τόπους ισχυροί άνεμοι.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, António Costa, διαβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθούν έρευνες για τα αίτια των τόσων πύρινων μετώπων, ενώ ταυτόχρονα υποσχέθηκε την ανακούφιση των πληγέντων από τις Αρχές.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος από σήμερα για τα θύματα της δασικής πυρκαγιάς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογο του Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, όπου εξέφρασε τη συμπαράστασή του και του ελληνικού λαού στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα.

Τα συλλυπητήρια του, καθώς και τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πορτογάλο πρωθυπουργό Antonio Costa, σε τηλεφωνική συνομιλία του, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής. Τόνισε επίσης, ότι η Ελλάδα θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Photo: APΔιάβασε επίσης:

«Η μεγαλύτερη τραγωδία των τελευταίων χρόνων» | Δραματική αύξηση των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Πορτογαλία

The post Στους 62 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην κεντρική Πορτογαλία-Πολλοί πέθαναν μέσα στα οχήματα τους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα