Αισιοδοξία Σαμαρά για τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι

Αρκετά αισιόδοξος για την έκβαση της διαπραγμάτευσης στο Παρίσι εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που συναντήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. με το νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει να είναι όλα έτοιμα, καθώς βασική του αρχή είναι ότι η κυβέρνηση για να είναι αποτελεσματική στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την τεράστια υπόθεση της διευθέτησης του ελληνικού χρέους πρέπει

να έχει ξεμπερδέψει με τις εκκρεμότητες των προαπαιτούμενων.

Για τον Αντώνη Σαμαρά η διαδικασία του Παρισιού, αποτελεί την απαρχή, την αφετηρία μιας νέας πορείας για τη χώρα στο δρόμο για τη βέλτιστη λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.

Ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι οι τελευταίες θετικές εξελίξεις στην οικονομία θα έχουν πολλαπλασιαστικές συνέπειες στην ανάπτυξη της χώρας και θα συμβάλουν στην ταχύτερη επιστροφή στην ομαλότητα και στην καλύτερη αντιμετώπιση της χώρας από τους πιστωτές.

Επιπλέον, πιστεύει ότι η αίσια διαπραγμάτευση για το χρέος θα δημιουργήσει τέτοια δυναμική που θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης ακόμη και για όσους βουλευτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

«Το ευνοϊκό κλίμα που θα υπάρξει το φθινόπωρο για την ελληνική οικονομία θα πείσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους να αντιληφθούν ότι η εκλογή Προέδρου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελέσει εμπόδιο στις συνεχώς βελτιούμενες προοπτικές εξόδου από την κρίση» λέγεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η Ελλάδα άλλαξε σελίδα»

Μήνυμα αισιοδοξίας, ότι τα δύσκολα τελειώνουν και πλησιάζει η έξοδος από την εποχή των μνημονίων, αναμένεται να στείλει από το βήμα της 79ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να τονώσει την ψυχολογία της κοινωνίας, δηλώνοντας ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα και η κατάσταση θα βελτιώνεται.

Ο Πρωθυπουργός θα τονίσει με έμφαση ότι δεν υπάρχει προοπτική νέων δημοσιονομικών μέτρων και άρα νέου μνημονίου, λόγω και της σπέκουλας που κάνει η αντιπολίτευση και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει το σύνθημα της κυβερνητικής αντεπίθεσης με τη φράση πλέον: «Η Ελλάδα άλλαξε σελίδα».

Ο Αντώνης Σαμαράς θα επισημάνει ότι η χώρα τηρεί απαρέγκλιτα τα συμφωνηθέντα και πιάνει τους στόχους της και θα στείλει μήνυμα ότι είναι ώρα οι δανειστές να τηρήσουν κι αυτοί τα συμφωνηθέντα . Θα σταθεί ιδιαίτερα στις τελευταίες θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, θα αναφερθεί στις διορθώσεις και ελαφρύνσεις στην φορολογία, προσπερνώντας επί της ουσίας το χάος που δημιουργήθηκε με το ΕΝΦΙΑ.

Υπό το δόγμα «να πληρώνουν όλοι από λίγα και ανάλογα με τις δυνάμεις τους και να μη συνθλίβονται οι αδύναμοι και να ξεφεύγουν πάντα οι ισχυροί» θα επισημάνει ότι στόχος είναι η ελάφρυνση της μεσαίας τάξης και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη των φοροαπαλλαγών για το επόμενο διάστημα.

Σχετικά με το χρέος και τη συζήτηση περί βιωσιμότητας που γίνεται, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να πει ότι είναι ένα θέμα που αφορά τους δανειστές που πρέπει να το λύσουν και θα σημειώσει πως είναι η τελευταία βασική εκκρεμότητα που υπάρχει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα