Άδεια ισολογισμών τέλος, για τον πρώην πρόεδρο των εκδοτών

Έπρεπε να περάσουν δύο ολόκληρα χρόνια, να φεσώσει ο πρώην πρόεδρος των εκδοτών, Δ.Καλοφωλιάς, δεκάδες εργαζομένους και προμηθευτές για να αποφασίσει το υπουργείο Ανάπτυξης να προβεί στην αφαίρεση της δυνατότητας φιλοξενίας δημοσίευσης ισολογισμών και προσκλήσεων Γενικών Συνελεύσεων από την εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ. Έστω και αργά, ο υφυπουργός, Θανάσης Σκορδάς έκανε το καθήκον του ενώ την ίδια ώρα αρκετοί δημοσιογράφοι της εφημερίδας ετοιμάζονται να εκδώσουν συνεταιριστικό οικονομικό φύλλο με συναδέλφους τους από το «Κέρδος» και τη

«Ναυτεμπορική». Η απόφαση του Θ.Σκορδά αναφέρει τα εξής:

«Ορίζουμε ότι οι ημερήσιες οικονομικές εφημερίδες που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη δημοσίευση, κατά το Α΄ εξάμηνο του έτους 2014, των προσκλήσεων των Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων των Ανωνύμων Εταιρειών και των ισολογισμών των Ανωνύμων Εταιρειών και των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης είναι οι εξής: «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «ΚΕΡΔΟΣ», «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» και «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ».

Όπως είναι αντιληπτό εκτός λίστας βγαίνει η εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ η οποία έτσι κι αλλιώς βρίσκεται.. σε τροχιά κατάρρευσης έχοντας τεράστιες υποχρεώσεις προς τράπεζες, εργαζόμενους, προμηθευτές και ασφαλιστικά ταμεία.

Επισημαίνεται ότι υποχρέωση δημοσίευσης οικονομικών καταστάσεων και προσκλήσεων σε μια οικονομική εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας έχουν όλες οι εταιρίες που δεν διαθέτουν ιστοσελίδα ή δεν έχουν δηλώσει την ιστοσελίδα τους στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα