Welcome to memorandum in Zambia

08:05 9/6/2015 - Πηγή: Antinews

Αξίζει να προσεχθεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιβεβαιώνει πως διαπραγματεύεται μια συμφωνία-παράταση μέχρι και το 2016 που λήγει η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι πρέπει να έχουν ζαλιστεί και στο Μαξίμου όπου κάθε εβδομάδα αλλάζουν γραμμή για το τι είδους συμφωνία (γέφυρα, ενιαία, ενδιάμεση, παράταση, μίνι, κλπ κλπ) επιδιώκουν από τις διαπραγματεύσεις. Ας σταθούμε σε κάτι άλλο εξαιρετικά

ενδιαφέρον. Όχι γιατί δεν έχει γίνει κατανοητό απ’ όσους θέλουν να καταλάβουν. Όσοι εθελοτυφλούν πρόβλημά τους.

Λοιπόν, αν η συζήτηση είναι με τους Ευρωπαίους για μια συμφωνία παράταση που να λήγει όταν λήγει και το πρόγραμμα του ΔΝΤ σημαίνει ότι το υπογραφέν μνημόνιο με το ΔΝΤ το 2012 δεν τέλειωσε στις εκλογές στις 25 Γενάρη, άρα δεν τέλειωσε και το μνημόνιο όπως ψευδώς έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπ’ αυτή την έννοια ή είναι εντελώς ηλίθιοι και δεν ξέραν τι υπέγραφαν στις 20 Φεβρουαρίου με τους Ευρωπαίους ή απλά είναι ψεύτες και θεομπαίχτες και κοροϊδεύουν κατάμουτρα τους πολίτες. Προφανώς το μνημόνιο του ΔΝΤ εξαιρείται από τη λαϊκή εντολή αν πάρουμε στα σοβαρά τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως και να έχει το πράγμα η ουσία είναι πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την επιδιωκόμενη συμφωνία ομολογούν σιγά σιγά στον ΣΥΡΙΖΑ την διολίσθησή τους στην αποδοχή του μνημονίου γιατί πολύ απλά δεν έχουν εναλλακτική πρόταση. Στην καλύτερη περίπτωση είναι Δον Κιχώτες που κυνηγάνε ανεμόμυλους και στη χειρότερη είναι σε διατεταγμένη αποστολή για να ρίξουν τη χώρα όπως ο ΓΑΠ σε τρίτο μνημόνιο (50 δις δάνειο είναι το κοστούμι που έχει κόψει ο Σόιμπλε) ή/και στα βράχια.

Έτσι κι αλλιώς τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τα οποία καυχάται ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε νέο δανεισμό διότι πρέπει να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει και δεν μπορεί να καλυφθεί παρά μόνο με νέα δάνεια εξαιτίας της ύφεσης από τη στιγμή που πάει σε χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα που σημαίνει με τη σειρά του νέα μέτρα λιτότητας. Μπροστά σ’ αυτό το αδιέξοδο ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει στο προσκήνιο το θέμα του χρέους αλλά έχοντας απομακρυνθεί παντελώς από την προεκλογική θέση του για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Το τι θα τους βγει ο θεός και η ψυχή τους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα