Tα νησιά βουλιάζουν και η κυβέρνηση στήνει φιέστες

Πραγματικά μένουμε άναυδοι με όσα ακούμε και βλέπουμε από την κυβέρνηση σε ότι αφορά τους μετανάστες. Την ίδια στιγμή που τα νησιά βουλιάζουν, πέφτει άγριο ξύλο, οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, οι αστυνομικοί προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν θύματα, η κυβέρνηση στήνει φιέστες και παρουσιάζει ως μεγάλο γεγονός τον οικισμό στον Ελαιώνα. Τέσσερις υπουργοί με αρχηγό τον μπάρμπα Αλέκο και τη θεία Τασία πήγαν για να παρουσιάσουν στα μέσα ενημέρωσης τον… πρότυπο αυτό οικισμό που έχει και wi fi για τους μετανάστες. Φωτογραφίες με

παιδάκια να ζωγραφίζουν, ευτυχισμένες μανάδες να περιφέρονται και να ευχαριστούν την κυβέρνηση Τσίπρα, ρούχα απλωμένα στα σχοινιά, νοικοκυριό, τάξη και ηθική. Συγκινημένο το πανελλήνιο είδε τον Φλαμπουράρη να κάνει δηλώσεις και να λέει ότι ο οικισμός είναι ένα μικρό δείγμα του πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το μεταναστευτικό παρά τις δυσκολίες. «Όλο αυτό είναι ένα μικρό δείγμα του πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε. Το πρόβλημα δε λύνεται γιατί είναι μεγάλο και σοβαρό. Όλα τα κόμματα να συνεισφέρουν και τα καλούμε να καταθέσουν προτάσεις», είπε και πρόσθεσε: «"Όχι" στην πολεμική των ΜΜΕ. Είναι ένα πρώτο βήμα».

Οι υπουργοί που δεν τόλμησαν να πάνε στη Ρόδο, την Κω, τη Μυτιλήνη και να δουν το χάος που επικρατεί, έκαναν προεκλογικές φιέστες σε έναν οικισμό που χωρά 500-600 άτομα όταν μπαίνουν κάθε μέρα στην Ελλάδα 10 φορές περισσότεροι. Κι έστειλε ο Τσίπρας τον Κουρουμπλή να… δει τα προβλήματα ενώ η αρμόδια υπουργός στην κοσμάρα της.

Ρώτησαν τον Φλαμπουράρη τι θα κάνουν οι 2.500 Σύροι πρόσφυγες που φτάνουν την Πέμπτη το πρωί στον Πειραιά με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τι απάντησε: «Εμένα ρωτάτε; Εγώ θεωρώ ότι μπορούν μέσα σε μία πολιτεία 5 εκατομμυρίων ανθρώπων που είναι η Αττική, να βρουν τον τρόπο".

«Υπάρχει πρόβλεψη για αυτούς τους ανθρώπους;» είναι η επόμενη ερώτηση. «Όχι δεν υπάρχει. Η πρόβλεψη είναι πως όσοι θέλουν να έρθουν εδώ, έχουμε πάνω από 600 θέσεις ακόμα. Άλλοι θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε ξενοδοχείο, άλλοι θα τραβήξουν τον δρόμο τους».

Ποιον δρόμο τους μπάρμπα Αλέκο; Μήπως να έρθουν στο εξοχικό στην Αίγινα;

Η δε κυρά Τασία είπε και το απίστευτο: «Έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο. Έχω απαντήσει ήδη ότι το προσφυγικό θα αποτελέσει αιχμή της προεκλογικής καμπάνιας για την αντιπολίτευση. Δεν είναι θέμα αν μπορώ να το διαχειριστώ εγώ το ζήτημα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν προτάσεις παρά το γεγονός ότι εμείς τα έχουμε καλέσει να μας φέρουν. Λυπάμαι για αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ποια το είπε αυτό; Αυτή που μόλις χθες ο ΟΗΕ έλεγε ότι δεν βρίσκει κανέναν υπεύθυνο να συζητήσει σοβαρά μαζί του. Κι ενώ χιλιάδες μετανάστες κάνουν βόλτες στην Ελλάδα, η κυβέρνηση κορδώνεται για την μεταναστευτική της πολιτική. Όταν θα θρηνήσουμε θύματα, όμως, θα είναι αργά για δάκρυα. Έχει δίκιο η κ. Χριστοδουλοπούλου. Προεκλογικά οι χιλιάδες μετανάστες θα είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Κουτσά – στραβά η οικονομία θα προχωρήσει, οι χιλιάδες Σύροι, Αφγανοί, Αφρικανοί όμως θα είναι εδώ, θα αυξάνονται και θα πληθύνονται. Ευτυχώς ακόμη δεν ψηφίζουν όλοι αυτοί, όμως, ψηφίζουν οι Έλληνες κι όχι μόνο στη Μυτιλήνη ή την Κω. Για να δούμε πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτό το εξωφρενικό πανηγύρι με υπουργούς να μην ξέρουν τι να κάνουν, να δηλώνουν πότε οι μετανάστες εξαφανίζονται και πότε λιάζονται, να στήνουν φιέστες και να προκαλούν την κοινή γνώμη; Για να δούμε πόση πλέον είναι η ανοχή και αντοχή της ελληνικής κοινωνίας να βλέπει την άλωση της Ελλάδας και να μην κάνει τίποτε;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα