Reuters: Η δεξιά στροφή του Τσίπρα

Ακόμη και το Reuters βλέπει τον Τσίπρα ως εν αναμονή πρωθυπουργό με βάση τις τεράστιες κωλοτούμπες που έκανε όλον αυτόν τον καιρό.

«Ο 40χρονος πρώην κομμουνιστής φοιτητής, φέρεται σαν έναν πρωθυπουργό εν αναμονή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, κάποτε ένα ακραίο αριστερό κόμμα, είναι τώρα το πιο δημοφιλές κόμμα στην Ελλάδα,

αντιπροσωπεύοντας τους πολλούς ψηφοφόρους που αισθάνονται ότι έχουν τιμωρηθεί από την διάσωση της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ». Αυτό αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Ο Α. Τσίπρας ''μαλάκωσε'' έναντι της τρόικας και έχει ήδη προσχεδιάσει την ατζέντα για τις πρώτες 100 ημέρες μιας μελλοντικής κυβέρνησης του. Κλειδί στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λένε μεταξύ τους μέλη του κόμματος, είναι μια συντονισμένη προσπάθεια να μετριαστεί η ριζοσπαστική αριστερή ρητορική που οδήγησε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel να ονομάσει τον Αλ. Τσίπρα μεταξύ των πιο επικίνδυνων ανθρώπων στην Ευρώπη το 2012» τονίζει με νόημα το Reuters.

Δηλαδή, ο ακροαριστερός Αλέξης έγινε... κεντρώος και γι' αυτό προσεγγίζει πιο πλατιά λαϊκά στρώματα. Με τον κόσμο να βρίσκεται σε απόγνωση, ακόμη και το χειρότερο ψέμα φαίνεται όαση. Έτσι λοιπόν άνθρωποι που δεν έχουν καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι θα τον ψηφίσουν. Γιατί; Μα γιατί κοιτάνε την επιφάνεια κι όχι το πρόγραμμα. Κοιτάζουν την εικόνα, το φαίνεσθαι κι όχι το είναι. Και το είναι του κ. Τσίπρα δείχνει έναν ψεύτη πολιτικό ο οποίος θα θέσει σε κίνδυνο τη χώρα. Δεν έχει επομένως καμιά ανάγκη η κυβέρνηση να τονίζει το ακροαριστερό, κομμουνιστικό του παρελθόν. Αυτό το έχει ανατρέψει ο ίδιος ο Τσίπρας. Εκεί που πρέπει να εστιάσει η κυβέρνηση είναι στο ότι το περιτύλιγμα του Τσίπρα δεν έχει καμιά σχέση με το εσωτερικό.

Μέσα υπάρχει πολύ μαυρίλα, αλαζονεία, ασχετοσύνη και κίνδυνος για την πατρίδα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα