«O Ιζνογκούντ τραπεζίτης»

Πραγματικά δεν ξέρεις από πού να πιαστείς, ποιον να πιστέψεις και πώς να καταλάβεις τι ακριβώς γίνεται σε πολιτικό κι επιχειρηματικό επίπεδο. Για παράδειγμα σύμφωνα με πληροφορίες τουAntinewsκορυφαίο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος που συνεχώς μουρμουράει γιατί δεν έχει αντικείμενο και κάνει μάλλον αργομισθία, επισκέφτηκε το Μέγαρο Μαξίμου.

Το εν λόγω κορυφαίο στέλεχος της ΤτΕ

κάποτε ήταν… Νέα Δημοκρατία και μάλιστα πολλαπλώς ευνοούμενος παρά το γεγονός ότι ήταν ένας κακόμοιρος καθηγητάκος που τον βρήκαν και τον έκαναν στελεχάρα. Ο Νεοδημοκράτης τεχνοκράτης, λοιπόν, επισκέφτηκε το Μαξίμου για συνομιλίες σε… ανώτατο επίπεδο αφού πρώτα είχε φροντίσει να επισκεφτεί και τον Γ. Δραγασάκη προκειμένου να πάρει τις… ευλογίες του.

Αν και δεν είχε πρόβλημα με τους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς τους ήξερε αρκετά καλά όταν υπηρετούσε τη ΝΔ, εντούτοις μάλλον αισθάνθηκε μια παραζάλη μόλις ήρθε σε επαφή με τους κορυφαίους συριζαίους πολιτικούς παράγοντες.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, στο Μαξίμου οι μουρμούρες έγιναν καταγγελίες και… υποσχέσεις. Για παράδειγμα το συγκεκριμένο στέλεχος ούτε λίγο, ούτε πολύ πρότεινε τη δημιουργία μιας… παράλληλης ΤτΕ, στα πρότυπα του παράλληλου τραπεζικού συστήματος που ονειρεύονταν οι Συριζαίοι. Μιας παράλληλης ΤτΕ όπου ο ίδιος θα «καρφώνει» τα πάντα στο Μαξίμου ώστε να παρακαμφθεί ο… εχθρός της κυβέρνησης, Γ. Στουρνάρας.

Η πλάκα είναι ότι το στέλεχος που πήγε στο Μαξίμου τόλμησε να κάνει δύο απίστευτα ατοπήματα θέλοντας να πουλήσει εκδούλευση.

Το πρώτο είναι ότι έβριζε τον ευεργέτη του πολιτικό, τον αποκήρυξε αν και ξέρει ότι αν δεν ήταν αυτός δεν θα τον γνώριζε ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς του. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντως.

Το δεύτερο είναι ότι τόλμησε να πει «θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να πέσει ο Στουρνάρας. Και μόλις παραιτηθεί… εγώ είμαι εδώ να σας υπηρετήσω».

Ο χαλίφης στη θέση του χαλίφη, ο Ιζνογκούντ των παιδικών μας χρόνων είναι τώρα και τραπεζίτης. Τι άλλο θα δούμε…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
O Ιζνογκούντ,O iznogkount