H Βαλερί Τριερβελέρ βγάζει στη φόρα τα «άπλυτα» του Ολάντ

22:29 3/9/2014 - Πηγή: Antinews

Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας και δημοσιογράφος Βαλερί Τριερβελέρ προσπάθησε να καταπιεί μια μεγάλη δόση υπνωτικών χαπιών, όταν έμαθε ότι ο σύντροφός της, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, είχε σχέση με άλλη γυναίκα. Αυτά και άλλα πολλά βγαίνουν στη φόρα σε ένα βιβλίο που κυκλοφορεί την Πέμπτη.

Όπως αναφέρει, ήταν έκπληκτη και παράλληλα τρομοκρατημένη και «απλά ήθελε να κοιμηθεί», όταν έμαθε ότι ο Ολάντ την απατά με την ηθοποιό Ζυλί Γκαγιέ. Υπό τον τίτλο «Merci Pour Ce moment» (Ευχαριστώ γι' αυτή τη στιγμή), η 49χρονη Τριερβελέρ περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο μαζί με τον πρόεδρο …μάλωναν για μια πλαστική σακούλα που περιείχε τα χάπια. Αποκαλύπτει επίσης ότι, μετά τον χωρισμό, ο Ολάντ της έστελνε λουλούδια και στοργικά μηνύματα για μήνες, ενώ ορκιζόταν ότι θα την ξανακερδίσει. Αποσπάσματα από το βιβλίο των 330 σελίδων, που κυκλοφορεί από τις ανεξάρτητες εκδόσεις Les Arènes, δημοσιεύθηκαν στο Paris Match.

Ο Ολάντ προφανώς αγνοούσε ότι η Τριερβελέρ έγραφε τον απολογισμό των επτά μηνών της στα Ηλύσια. Η Τριερβελέρ, η οποία εργάζεται στο Paris Match, αποκάλυψε πώς έμαθε ότι ο Ολάντ έβλεπε την 42χρονη Γκαγιέ, όταν φωτογραφίες παπαράτσι που τον έδειχναν να την επισκέπτεται στο διαμέρισμά της με ένα σκούτερ, δημοσιεύτηκαν τον Ιανουάριο στο πρωτοσέλιδο του κουτσομπολίστικου περιοδικού Closer. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, λέει, ο Ολάντ ορκιζόταν ότι οι φήμες για την σχέση ήταν «ανοησίες».

«Η είδηση για την Ζυλί Γκαγέ ήταν πρωτοσέλιδο σε όλες τις πρωινές εφημερίδες. (...) Καταρρέω, δεν μπορώ να το ακούω, τρέχω στο μπάνιο. Παίρνω τη μικρή πλαστική σακούλα που περιέχει υπνωτικά (...) Ο Φρανσουά με ακολουθεί. Προσπαθεί να μου αποσπάσει τη σακούλα. Τρέχω στο δωμάτιο. Αρπάζει τη σακούλα, η οποία σκίζεται. Χάπια σκορπίζονται πάνω στο κρεβάτι και το πάτωμα. Καταφέρνω να μαζέψω μερικά. Καταπίνω όσα μπορώ. Θέλω να κοιμηθώ. Δεν θέλω να ζήσω τις ώρες που θα έρθουν. Αισθάνομαι την καταιγίδα που θα με χτυπήσει και δεν έχω τη δύναμη να αντισταθώ. Θέλω να φύγω. Χάνω τις αισθήσεις μου», γράφει η Τριερβελέρ, σύμφωνα με το απόσπασμα του Paris Match. Η Τριερβελέρ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πέρασε μια εβδομάδα «ανάπαυσης», στο τέλος της οποίας ο Ολάντ ανακοίνωσε ότι «δεν αποτελεί πλέον μέρος της ζωής του». Ωστόσο, η δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι της έστελνε μηνύματα επί μήνες μετά τον χωρισμό.

«Έλεγε ότι με χρειάζεται. Κάθε βράδυ, μου ζητούσε να φάμε μαζί. Μου είπε ότι ήθελε να με ξανακερδίσει με κάθε τίμημα. Είπε ότι θα με ξανακερδίσει πίσω, λες και ήμουν εκλογές», γράφει. Η Τριερβελέρ λέει ότι είχε αντιμετωπίσει τις φήμες για τη σχέση Ολάντ-Γκαγιέ τον Μάρτη του 2013 και ξανά τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Του είπα: «Ορκίσου στο κεφάλι του γιου μου ότι δεν είναι αλήθεια και δεν θα ξαναμιλήσω γι’ αυτό. Ορκίστηκε, λέγοντας ότι ήταν« ένα μάτσο ανοησίες».

Η δημοσίευση του βιβλίου θα αποθαρρύνει κι άλλο τον πρόεδρο, του οποίου η δημοτικότητα έπεσε άλλες τέσσερις μονάδες αυτή την εβδομάδα. Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο για το δραματικό τέλος στην επταετή σχέση του με την Τριερβελέρ, χάριν της οποίας άφησε την προηγούμενη σύντροφό του Σεγκολέν Ρουαγιάλ –νυν υπουργός Οικολογίας στην σοσιαλιστική κυβέρνηση του.

Σε ένα άλλο απόσπασμα, η Τριερβελέρ γράφει για το πως η Αμερικανίδα ομόλογός της Μισέλ Ομπάμα ζήλεψε τον αμερικανό πρόεδρο για μια selfie με την πρωθυπουργό της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ και τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. «Είμαι ευτυχής που δεν είμαι η μόνη που ζηλεύει» λέει στο βιβλίο, προσθέτοντας: «Ό,τι έχω γράψει είναι αλήθεια. Στα Ηλύσια, μερικές φορές ένιωσα σαν να ήμουν σε μια δημοσιογραφική αποστολή. Έχω υποφέρει πάρα πολύ από τα ψέματα ώστε να τα χρησιμοποιώ κι εγώ».

http://www.theguardian.com/world/2014/sep/03/valerie-trierweiler-suicide-attempt-francois-hollande

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα