Financial Times: “Ο Τσοχατζόπουλος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των πρακτικών που οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση»

Η καταδίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου πρωτοστατεί στον ευρωπαϊκό τομέα των Financial Times, οι οποίοι επισημαίνουν πως η δίκη του πρώην υπουργού «συγκέντρωσε έντονα την δημόσια αγανάκτηση ως ένα παράδειγμα για τις υπερβολές της πολιτικής ελίτ, η οποία οδήγησε την χώρα σε οικονομική κρίση». Η εφημερίδα αναφέρεται στην 20ετη ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε

στον πάλαι ποτέ πανίσχυρο υπουργό Άμυνας και τονίζουν πως «ο 74χρονος Τσοχατζόπουλος επέβλεψε το μεγαλύτερο πρόγραμμα προμήθειας για την άμυνα από το 1998 μέχρι το 2001 και πήρε πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε ”μίζες” προκειμένου να αγοραστούν οι Ρωσικοί πύραυλοι και τα Γερμανικά υποβρύχια».

Οι FT σημειώνουν πως «η καταδίκη του είναι η πρώτη ενός μεγάλου έλληνα πολιτικού σχετικά με σοβαρές κατηγορίες περί διαφθοράς, μετά από δεκαετίες» και αναφέρονται παράλληλα στη 12ετή ποινή κάθειρξης που επιβλήθηκε στη γυναίκα του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη και την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, αλλά και την 6ετή ποινή που επιβλήθηκε στην πρώην γυναίκα του, την Γερμανίδα Γκούντρουν. Τέλος, αναφορά γίνεται και στην παραπομπή σε δίκη των 14 κατηγορούμενων για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

ft.com

Keywords
Τυχαία Θέματα