Metal Gear Solid HD Collection Review

Τα παιχνίδια χωρίζονται σε διαφορετικά είδη με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, αυτά που βγαίνουν απλά γιατί έχει περάσει ένας χρόνος από τον προηγούμενο τίτλο της σειράς (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε) και αυτά που προέρχονται από δημιουργούς που έχουν πραγματικά μια ιστορία να πουν. Ένας από τους λόγους που τα περισσότερα παιχνίδια ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν μεγάλοι δημιουργοί με ξεκάθαρο όραμα αυτού που θέλουν να φτιάξουν. Δημιουργοί όπως οι Ron Gilbert, Will Wright, Sid Meier και πολλοί άλλοι,

των οποίων τα ονόματα παλιά συχνά τα βλέπαμε με τιμή πάνω από τίτλους παιχνιδιών, πλέον έχουν σχεδόν χαθεί, και τα games εδώ και καμιά δεκαετία, φτιάχνονται απο “ομάδες”. Η σειρά Metal Gear Solid, παρόλα αυτά, είναι ακόμα εδώ και με το όνομα του Hideo Kojima άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτή, τοποθετείται ασφαλώς στην δεύτερη κατηγορία. Τα Metal Gear Solid λοιπόν επιστρέφουν με μια HD συλλογή για να… θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Τα παιχνίδια της σειράς είναι μια ιστορία ενός κόσμου περίπου σαν το δικό μας, alt-history θα μπορούσε να πει κανείς. Δίποδα μηχανικά οχήματα, τα Metal Gear, με την δυνατότητα να εκτοξεύουν πυρηνικούς πυραύλους, έχουν αλλάξει το πρόσωπο του πολέμου και την ισορροπία των δυνάμεων στον πλανήτη, άτομα με τηλεκινητικές η άλλες υπερφυσικές δυνάμεις κυκλοφορούν ανάμεσά μας και όλα κάπως περιστρέφονται γύρω απο μια υπέρ-συνωμοσία μιας ομάδας που αποκαλείται The Patriots και δρα βάσει μιας νεφελώδους ατζέντας. Όλα αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της πλοκής και εδώ δεν είναι ο χώρος για να προσπαθήσουμε να την αναλύσουμε. Οι πρωταγωνιστές αυτής της ομολογουμένως περίπλοκης ιστορίας είναι στρατιώτες. Μέσα από τα μάτια τους βλέπουμε μια σύνθετη εικόνα για τον πόλεμο, το τι σημαίνει να πολεμάς για ιδανικά, για πατρίδες, ή και για τον φίλο σου ακόμα, τι σημαίνει ειρήνη και ποιο είναι το τίμημα της.

Ο Solid Snake, ο πιο διάσημος ίσως απο τους πρωταγωνιστές, είναι ένας απο τους κλώνους του θρυλικού στρατιώτη Big Boss. Ένας στρατιώτης, γεννημένος και μεγαλωμένος στη μάχη, ήδη από την πρώτη του εμφάνιση η εμπειρία του από πολέμους τον έχει κάνει κυνικό και απόμακρο. Τον συναντάμε στο πρώτο Metal Gear Solid (το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην συλλογή) και το MGS2: Sons of Liberty, όπου αργότερα δίνει τη θέση του πρωταγωνιστή στον Raiden, έναν εξίσου ικανό στρατιώτη, άλλα πολύ λιγότερο έμπειρο σε σχέση με τον Snake. Η αλλαγή αυτή στο MGS2 αιφνιδίασε πολλούς παίχτες και έκτοτε ο νεαρός Raiden αποτελεί ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα στοιχεία του franchise. Το επόμενο παιχνίδι της σειράς, το Metal Gear Solid 3: Snake Eater, είναι prequel, μια ιστορία μέσα στη καρδιά του Ψυχρού Πολέμου, με πρωταγωνιστή τον θρυλικό Big Boss, τον “πατέρα” του Solid Snake. Μαζί με τα sequels του, MGS: Portable Ops (επίσης δεν περιλαμβάνεται) και MGS: Peace Walker, μας δείχνει την ιστορία απο την αρχή.

Stealth at it's finest. Κακόμοιρε στρατιωτάκο.

Η αφήγηση των M

Keywords
Τυχαία Θέματα