Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds Review

Kαθώς το Horizon Zero Dawn αρχίζει να φιγουράρει στις διάφορες λίστες με τα κορυφαία παιχνίδια του 2017, η Guerrilla μας δίνει το πρώτο και μοναδικό DLC του παιχνιδιού. Το The Frozen Wilds φέρνει μια νέα περιοχή με νέους εχθρούς και προκλήσεις για την Aloy.

Ξεκινώντας το Frozen Wilds, ένας έμπορας (ή κάποιος άλλος quest giver που ξεχωρίζει λόγω του μπλε χρώματος του δείκτη πάνω από τον χαρακτήρα) σας ενημερώνει για μια νέα απειλή στην παγωμένη γη των Banuk. Νέοι θανατηφόροι εχθροί έχουν καταλάβει την περιοχή και δείχνουν να ελέγχονται από μια μηχανή που ονομάζεται Daemon. H Αloy, πάντα πρόθυμη να βοηθήσει τους ανθρώπους αλλά και να πλουτίσει τις γνώσεις της σχετικά με τις μηχανές, ταξιδεύει σε αυτή την περιοχή που ανοίγει στο βορειοανατολικό τμήμα του χάρτη του παιχνιδιού. Η φυλή των Banuk αποτελείται από σκληροτράχηλους ορεσίβιους κατοίκους με μεγάλο σεβασμό στα έθιμά τους και παράδοση στο κυνήγι των μηχανών, καθώς κάθε μέλος της είναι ένας άξιος κυνηγός. Η Aloy δεν αργεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη της φυλής με τις ικανότητές της και οι Banuk στέκονται πρόθυμοι να την βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της νέας απειλής. Η περιοχή των Banuk παρουσιάζει έξτρα ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί και την γενέτειρα του μυστηριώδους Sylens που θυμάστε από το βασικό παιχνίδι. Ο πλούσιος και πολυπρόσωπος κόσμος του Horizon επιτρέπει μια νέα ιστορία που συνδέεται άψογα με όσα ξέρετε ως τώρα και με την αφηγηματική ικανότητα της Guerrilla καταφέρνει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον.

Κατά την άφιξή σας στην γη των Banuk.

Στην πορεία σας για την παγωμένη γη των Banuk σύντομα έρχεστε σε επαφή με τους πρώτους νέους εχθρούς του Frozen Wilds και διαπιστώνετε ότι είναι ιδιαίτερα ζόρικοι. Οι νέες μηχανές έχουν δύναμη και επιθέσεις αντάξιες της επιβλητικής τους παρουσίας και πρέπει να επιστρατεύσετε τις ικανότητες και τις γνώσεις που αποκομίσατε από το βασικό παιχνίδι ώστε να τις αντιμετωπίσετε επιτυχώς. Αν και έχετε πρόσβαση σχετικά σύντομα στη νέα περιοχή, ορθώς συνιστάται να είστε τουλάχιστον level 30 ώστε να ανταποκριθείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις νέες προκλήσεις που σας περιμένουν. Παίζοντας στο hard, μπορώ να πω ότι οι μάχες έχουν σημαντική πρόκληση και αφήνουν μια αίσθηση ικανοποίησης όταν εξολόθρευετε και την τελευταία μηχανή ή αφεντικό που στέκεστε στο διάβα σας. Αυτό όσον αφορά τις μάχες σώμα-με-σώμα, καθώς το stealth παραμένει στα ίδια επίπεδα με αυτό που έχετε συνηθίσει. Κοινώς, αν αποφασίσετε να παίξετε stealth, μπορείτε να κάνετε πλάκα στους εχθρούς, ιδιαίτερα δε τους ανθρώπινους που και πιο δύσκολα σας εντοπίζουν αλλά και πιο εύκολα σκοτώνονται.

Μαζί με τους νέους εχθρούς δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα νέα όπλα, που κάνουν πιο αποτελεσματική την αντιμετώπιση τους. Εκτός από τα γνώριμα όπλα όπως τα τόξα, υπάρχουν και εντελώς νεα όπλα όπως το φλογοβόλο που αποτελεί φονική απειλή ιδιαίτερα για εχθρούς που είναι ευάλωτοι στη φωτιά, αφού τους ροκανίζει μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι επιτέλους μπορείτε να αναβαθμίσετε και το δόρυ σας, κάτι που έλειπε στο βασικό παιχνίδι, αδικαιολόγητα κατά την γνώμη μου. Υπάρχει επίσης μια νέα κατηγορία ικανοτήτων της Aloy με την ονομασία traveler, που μπορείτε να ξεκλειδώνετε με τους πόντους που κερδίζετε κατά την περιήγηση σας στο νέο παγωμένο κόσμο του παιχνιδιού. Οι νέες προσθήκες αφορούν περισσότερο τη χρήση των αντικειμένων που μαζεύετε παρά τις μαχητικές ικανότητες της Aloy. Μπορείτε να επιτεθείτε ενώ είστε καβάλα σε μια μηχανή που έχετε κυριεύσει, αλλά πιο χρήσιμο είναι το ότι μπορείτε να μαζεύετε αντικείμενα όσο είστε πάνω σε μια μηχανή, να αυξήσετε τη χωρητικότητα του inventory, να διαλύετε ότι σας περισσεύει κερδίζοντας την μισή του αξία προκειμένου να ελευθερώσετε λίγο χώρο και να μαζεύετε περισσότερα χρήσιμα υλικά από τα ζώα που σκοτώνετε. Σίγουρα αυτές οι προσθήκες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε αυτή τη νέα περιπέτεια, όμως δυσκολεύομαι να κατανοήσω γιατί δεν υπήρχαν εξαρχής στο βασικό παιχνίδι.

Οι νέες μηχανές αποδεικνύονται φονικοί αντίπαλοι.

Περνώντας στον τεχνικό τομέα, το Frozen Wilds προσφέρει ένα άρτιο οπτικό σύνολο ακολουθώντας τα βήματα του Horizon Zero Dawn. Χιονισμένα βουνά, δάση και πεδιάδες έχουν σχεδιαστεί με τη χαρακτηριστική λεπτομέρεια που απολαύσαμε στο βασικό παιχνίδι, παρουσιάζοντας όμορφα αλλά και πειστικά τοπία που τα χαίρεστε κατά την διάρκεια της εξερεύνησής σας. Αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο όμως είναι οι χιονοπτώσεις που παρουσιάζονται τόσο καλά που σχεδόν... κρυώνετε κατά την διάρκεια μιας καταιγίδας. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι οι χιονοπτώσεις του Frozen Wilds είναι από τις καλύτερες, αν όχι οι κορυφαίες, που έχουμε δει ποτέ σε παιχνίδι. Στον ήχο δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη. Οι κατάλληλες μελωδίες σας συνοδεύουν στην μάχη και την εξερεύνηση, ενώ το voice acting κρίνεται ικανοποιητικό. O χρόνος που έκανε το παιχνίδι να φορτώσει όταν μπήκα την πρώτη φορά όπως και αυτός που περίμενα κατά την διάρκεια του fast travel μου φάνηκε αρκετά μεγάλος, αν και όχι κάτι το υπερβολικό ώστε να με ενοχλήσει, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το παιχνίδι τρέχει ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Το Frozen Wilds είναι μια ποιοτική προσθήκη που επεκτείνει την ενασχόληση με το Horizon Zero Dawn για αρκετές ώρες (20 ώρες περίπου αν αποφασίσετε να τα κάνετε όλα και να εξερευνήσετε όλο το νέο χάρτη). Αν σας άρεσε το Horizon, σας περιμένει μια ωραία, προκλητική και συνάμα απολαυστική περιπέτεια.

Nέα ιστορίαΝέοι, ζόρικοι εχθροίΥπέροχη αναπαράσταση χιονιού και καταιγίδαςΟι νέες ικανότητες είναι χρήσιμες......αλλά δίνουν την αίσθηση κομμένων ιδεών από το βασικό παιχνίδιΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4ΑΝΑΠΤΥΞΗ:GuerrillaΕΚΔΟΣΗ:SonyΔΙΑΘΕΣΗ:-ΕΙΔΟΣ:Action RPGΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://www.playstation.com/en-us/games/horizon-zero-dawn-ps4/the-frozen-wilds-dlc/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:7/11/2017PEGI:16

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα