Forza Motorsport 4 Review

Η Microsoft και η Turn 10 έχουν πάθει ψύχωση με την κατάκτηση του θρόνου στην κατηγορία των racers. Δεν εξηγείται αλλιώς. Τρία Forza Motorsport σε πέντε χρόνια και στην ίδια γενιά, δηλαδή με συχνότητα… Modern Warfare, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Όπως και να ‘χει, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα της σειράς σε γενικές γραμμές. Έφτασε λοιπόν η ώρα και του Forza Motorsport 4, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη

(GT5). Η αποκαθήλωση του Gran Turismo από τον θρόνο συζητείται εδώ και χρόνια, και αν μη τι άλλο αυτό δείχνει ότι τουλάχιστον πια υπάρχει ανταγωνισμός. Όμως κατ’ εμέ κανένα παιχνίδι δεν καταφέρνει να φτάσει ή και να ξεπεράσει το GT5… μέχρι τώρα. Είναι το Forza Motorsport 4 ο νέος βασιλιάς; Η απάντηση στη συνέχεια.

Ας ξεκινήσουμε από το περιεχόμενο. Το σύνολο και η ποικιλία των αμαξιών του παιχνιδιού ικανοποιεί. Το Forza 4 περιλαμβάνει 500 αμάξια, από μικρά πόλης, μέχρι μεγαλύτερα παραγωγής, supercars, GT αγωνιστικά, Le Mans, ακόμα και NASCAR. Υπάρχουν επίσης και σπέσιαλ είδη, όπως φορτηγάκια, hummer, κλασικά μοντέλα από το παρελθόν κλπ. Ανάλογη ποικιλία συναντάμε και στις μάρκες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα πιο γνωστά ονόματα (εκτός από την Porsche βέβαια), αλλά και λιγότερο γνωστές. Τα αμάξια είναι χωρισμένα σε κατηγορίες, από τις κατώτερες όπως Ε και F, μέχρι τις ανώτερες αγωνιστικές R2 και R1. Το πολύ χρήσιμο σύστημα αυτόματων αναβαθμίσεων επιστρέφει από το Forza 3. Αν δεν έχετε χρόνο να κάθεστε να τσεκάρετε το αμάξι σας, αλλά και το τι κάνει κάθε αναβάθμιση, μπορείτε να υποδείξετε στο παιχνίδι σε ποια class θέλετε να το πάτε, και αυτό επιλέγει αυτόματα τα νέα μέρη, σας δείχνει το συνολικό κόστος και εσείς αποφασίζετε αν θα το αποδεχθείτε ή όχι. Ιδανικό για όσους βαριούνται και κουράζονται από τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Όσο για τις πίστες, υπάρχουν πραγματικές, όπως το Hockenheimring, η Catalunya, το Silverstone, η Road America, η πίστα του Top Gear, και βέβαια το περίφημο Nurburgring, αλλά και δημιουργήματα της Turn 10, όπως η Maple Valley, και η ολοκαίνουρια πίστα στις Άλπεις. Και αρκετές άλλες φυσικά που δεν αναφέρω. Η πίστα στις Άλπεις αποτελεί ένα πραγματικό έργο τέχνης, τόσο οπτικά, όσο και από πλευράς σχεδιασμού, καθώς είναι πολύ διασκεδαστική. Δυστυχώς, ξεχωρίζει σαν τη μύγα μεσ’ το γάλα. Οι πίστες του παιχνιδιού στην πλειοψηφία τους είναι γνωστές, είτε από άλλα Forza, είτε από άλλα racers γενικώς. Όχι μόνο έπρεπε να είναι περισσότερες στον αριθμό, αλλά απουσιάζουν και μεγάλα ονόματα που οι fans δικαίως ζητούσαν σαν τρελοί, όπως το Spa και το Bathurst. Ούτε καν η Monza δεν υπάρχει! Το Shift 2 είναι -και όπως φαίνεται θα παραμείνει και πολύ καιρό- το κορυφαίο στο θέμα της ποικιλίας και του αριθμού των πιστών, και βάζει τα γυαλιά στον ανταγωνισμό, συμπεριλαμβανομένου και του Forza 4.

Mosler MT900S. Γνωριστήκαμε στο Forza 4 και από τότε είμαστε συνέχεια μαζί. Σκεφτόμαστε να παντρευτούμε.

Ευτυχώς το παιχνίδι τα πάει καλά εκεί που μετράει π

Keywords
Τυχαία Θέματα