Η PC-Free εποχή στο iOS 5

Η πολύ μεγάλη αναβάθμιση στο iOS 5 έρχεται να λύσει επιτέλους ελευθερώσει τους κατόχους iOS συσκευών από τα «δεσμά» του iTunes και του υπολογιστή. Αρκετές από τις νέες δυνατότητες του iOS 5 συντελούν προς την επίτευξη αυτού του στόχου και μπορούμε να πούμε πως η Apple έχει κάνει καταπληκτική δουλειά.

Φυσικά,

για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να ασχοληθούμε με το iTunes και τον υπολογιστή για μια τελευταία φορά. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

PC-Free

Θα παρατηρήσατε με την διάθεση του iOS 5 και τον λεπτομερή οδηγό εγκατάστασης ότι όλες οι ρυθμίσεις γίνονται πλέον κατευθείαν από το iPhone!

Over-the-air Updates

Η εμπειρία PC-Free θα γίνει πιο κατανοητή πρακτικά από εδώ και στο εξής. Ένα από τα χαρακτηριστικά του iOS 5 είναι οι αναβαθμίσεις over-the-air, δηλαδή οι αναβαθμίσεις ασύρματα. Για παράδειγμα εάν κυκλοφορήσει η έκδοση 5.0.1 κάποια στιγμή στο μέλλον θα ενημερωθείτε με Push Notification για τη διάθεσή της και θα μπορείτε να την κατεβάσετε ασύρματα κατευθείαν στη συσκευή! Επειδή, μάλιστα, οι αναβαθμίσεις θα είναι της μορφής delta, δηλαδή δεν θα περιέχεται ολόκληρο το λογισμικό αλλά μόνο τα μέρη που έχουν αλλάξει, το συνολικό μέγεθος θα είναι αρκετά μικρότερο από αυτό που έχουμε συνηθίσει μέχρι στιγμής.

Το download της αναβάθμισης μπορεί να γίνει μέσω Wi-Fi ή 3G και με τουλάχιστον 50% μπαταρία.

Wi-Fi Sync

Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό του iOS 5 είναι ο ασύρματος συγχρονισμός με το iTunes. Απαιτείται, φυσικά, η τελευταία έκδοση του iTunes 10.5. Για να φτάσουμε εκεί, όμως, πρέπει να συνδέσουμε το iPhone με τον υπολογιστή για μια τελευταία φορά. Αρκεί να επιλέξουμε το Sync with this iPhone over Wi-Fi και πατήσουμε Apply

Μπορούμε τώρα να αποσυνδέσουμε το iPhone και είμαστε έτοιμοι. Όταν ανοίγουμε από εδώ και πέρα το iTunes θα εμφανίζεται στην αριστερή στήλη το iPhone μας εάν βρίσκετε στο ίδιο Wi-Fi δίκτυο ακόμα και αν δεν είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή.

Το αντίστοιχο μενού στο iPhone βρίσκετε στο Ρυθμίσεις->Γενικά->iTunes μέσω Wi-Fi όπου μπορείτε να «αναγκάσετε» τον συγχρονισμό

Όπως καταλαβαίνετε ο συγχρονισμός κρατάει περισσότερη ώρα ανάλογα πάντα με το μέγεθος των αντικειμένων που συγχρονίζετε και την ταχύτητα του δικτύου σας.

Σχολιασμός στο forum

Keywords
Τυχαία Θέματα