Το Kinect 2.0 του Xbox One ασύμβατο με τα PC

Για τα PC η Microsoft θα διαθέσει ξεχωριστό περιφερειακό.

Σήμερα η Microsoft ανακοίνωσε ότι ο σένσορας Kinect 2.0 του Xbox One δε θα είναι συμβατός με τα Windows, καθώς μεταξύ άλλων θα συνδέεται σε διαφορετική θύρα, ειδικά σχεδιασμένη για να επικοινωνεί με την νέα

της κονσόλα, ενώ η αμερικανική εταιρεία δεν προτίθεται να κυκλοφορήσει κάποιον αντάπτορα που θα επιτρέπει τη σύνδεση του περιφερειακού και στα PC.

Αντ' αυτού η Microsoft θα διαθέσει μια ειδική έκδοση του Kinect επόμενης γενιάς για τα PC (όπως είχε πράξει και για την πρώτη έκδοση του περιφερειακού), η οποία θα συνδέεται σε θύρα USB 3. Σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός αντιπροσώπου της Microsoft, μπορεί τα δύο περιφερειακά να μοιράζονται τις ίδιες τεχνολογίες και να έχουν παρόμοιες δυνατότητες, αλλά δεν είναι ακριβώς ίδια. Όπως θα θυμάστε, αρκετοί hackers είχαν καταφέρει να συνδέσουν το Kinect του Xbox 360 σε PC, έχοντας μάλιστα δημιουργήσει αρκετά ενδιαφέροντα projects. Κάτι τέτοιο πιστεύει και η Microsoft ότι θα συμβεί στην περίπτωση του Kinect 2.0 για Xbox One, χωρίς όμως να μπορεί να παρέχει σε αυτή τη περίπτωση την εγγύηση από την πλευρά της ότι θα λειτουργεί απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα.

To κόστος για τις εφαρμογές Kinect
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι όσοι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν λογισμικό για το Kinect for Windows νέας γενιάς, θα μπορέσουν να μπουν στο developer program, πληρώνοντας το ποσό των 399$. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό από σήμερα, ενώ οι αιτήσεις θα λήξουν στις 31 Ιουλίου 2013. Υπάρχουν περιορισμένες θέσεις, ενώ όπως έγινε γνωστό, θα ενημερωθείτε τον Αύγουστο για το αν σας δέχθηκαν.

Με την ένταξή σας στο developer program, θα παραλάβετε τον Νοέμβριο μια πρώιμη έκδοση του περιφερειακού και την τελική έκδοση όταν κυκλοφορήσει, θα έχετε πρόσβαση στο SDK λογισμικό για να μπορέσετε να αναπτύξετε εφαρμογές και games, όπως επίσης και σε επιπλέον απαραίτητα έγγραφα, ενώ θα έχετε άμεση επικοινωνία με την ομάδα Kinect for Windows. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Διαβάστε για τις τεχνικές προδιαγραφές του Kinect 2.0 στο Xbox One.

Τα επόμενα βήματα
Γνωρίζουμε ήδη ότι το Project Spark θα κυκλοφορήσει και για PC με Windows 8 και ότι θα χρησιμοποιείτε το Kinect για να φτιάξετε τους δικούς σας κόσμους. Μένει να δούμε ποιους άλλους τίτλους έχει στα σκαριά η Microsoft και ποιoi είναι τα πλάνα της ως προς την υποστήριξη του Kinect στα PC.

Το Kinect for Windows της επόμενης γενιάς θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2014, χωρίς να έχει ακόμα ανακοινωθεί ακριβής ημερομηνία διάθεσης και τιμή πώλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα