Το Hitman: Absolution στο Facebook

Η εφαρμογή που σας ζητούσε να "δολοφονήσετε" τους φίλους σας μέσω Facebook, ανάλογα με το μόριό τους ή το στήθος τους!

Το Hitman: Absolution κυκλοφορεί από τις 20 Οκτωβρίου και για την προώθησή του η Square Enix είχε την ιδέα δημιουργίας ενός Facebook application

με το οποίο θα "δολοφονούσατε" τους φίλους σας.

Σύμφωνα με την εφαρμογή αυτή, θα έπρεπε αρχικά να αναγνωρίσετε τους φίλους και τις φίλες σας με μια σειρά από χαρακτηρισμούς όπως "τριχωτά πόδια" ή "μικρό στήθος" για γυναίκες και "απεριοποίητα μαλλιά" ή "μικρό πέος" για τους άντρες. Η λίστα περιελάμβανε 16 χαρακτηρισμούς για κάθε φύλο και αφού επιλέγατε έναν, ακολούθως έπρεπε να "δολοφονήσετε" τον φίλο σας αναγράφοντας τον λόγο, όπως για παράδειγμα επειδή "βρωμούσε η αναπνοή του" ή "απατούσε την σύντροφό του".

Μόλις επιλέγατε την εκτέλεση, ο φίλος σας λάμβανε ένα μήνυμα στον τοίχο του προφίλ του στο Facebook, το οποίο είχε ένα βίντεο. Χρειαζόταν όμως πρώτα να κάνει εγγραφή για να δει το βίντεο, το οποίο περιείχε φωτογραφίες του προφίλ του και στοιχεία του από το Facebook, καθώς και τον Agent 47 να τον σκοτώνει. Ο λόγος για τον οποίο ο χρήστης γινόταν στόχος (π.χ. "για μικρό στήθος") αναφερόταν στο βίντεο με τη μορφή σπικάζ.

Οι αντιδράσεις για το συγκεκριμένο Facebook app δεν άργησαν να έρθουν και συγκεκριμένα προήλθαν από την Sarah Wellock, community manager του Batman: Arkham City, τον Jos Hendriks, designer της BioWare και τον Nathan Vella, συνιδρυτή της Capybara, developer του Might & Magic: Clash of Heroes. Όλοι τους έκριναν αρνητικά την συγκεκριμένη κίνηση. Η εφαρμογή διαφημίστηκε στο Hitman.com, όμως το feedback του κόσμου όμως ήταν τέτοιο, που μέσα σε τρεις μόλις ώρες η Square Enix αναγκάστηκε να αφαιρέσει την εφαρμογή δηλώνοντας ότι αποφάσισε να λάβει υπόψη της τα σχόλια της Community και να πράξει "το καλύτερο δυνατό ώστε να αφαιρέσει άμεσα την εφαρμογή". Για τις όποιες αντιδράσεις προκλήθηκαν, η ιαπωνική εταιρεία ζήτησε συγγνώμη εκ των προτέρων".

Διαβάστε το review του Hitman: Absolution από το GameWorld.

Άραγε ο Παντελής πρόλαβε να σας πυροβολήσει;

Keywords
Τυχαία Θέματα